Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet karácsony előtti kampánya

A szervezet jótékonysági gyűjtéséhez nagy nevek is csatlakoztak, az adományvonalak már élnek.

2023. 11. 21. 10:01
Fotó: FOTO:ZSIGMOND LASZLO
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elindult az ország egyik legnagyobb ünnepi összefogása, az Adventi Adománygyűjtés: a 1353-as adományvonal már él, hívásonként 500 forinttal lehet segíteni. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet akciójához idén is sokan csatlakoztak, hogy felhívják a figyelmet: nem csak az ünnepekkor, hanem egész évben fontos, hogy a nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezrei ételt, otthont és esélyt kaphassanak. 

A szervezet felhívásához és gyűjtéséhez minden évben százezrek csatlakoznak, köztük olyan olimpikonok, sportolók és közéleti személyiségek, mint Gyurta Dániel, Karakas Hédi, Katus Attila, Kiss Gergely, Kósz Zoltán, Kovács Koko István, de jelen volt Lékai-Kiss Ramóna is, akik a kampány megnyitóján közösen, mézeskalácsokkal díszítették fel az adományvonal számait.

Fotó: Zsigmond László 

A segélyszervezet emlékeztet, az Adventi Adománygyűjtés célja nem egy egyszeri ajándékozás, az ünnepi segélyakciókon túlmutatóan azért gyűjtenek, hogy jövőre is egész évben ott tudjon lenni a nélkülözők és bajbajutottak mellett.

A feldíszített mézeskalácsok a segélyszervezet adománypontjaira kerültek, ugyanis régi hagyománya már az akciónak, hogy a szervezet önkéntesei az Advent Bazilika rendezvénysorozat helyszínén felállított Adománypontjához érkező támogatóknak egy mézeskalács szívvel köszönik meg a pénzadományokat.

Lékai-Kiss Ramóna is csatlakozott a segélyszervezet gyűjtéséhez  (Fotó: Zsigmond László )

Borítókép: Mézeskalács szívek az Ökumenikus Segélyszervezet adventi gyűjtésén (Fotó: Zsigmond László/Ökumenikus Segélyszervezet)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.