A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Elítélték a fiút, aki fejszével megölte az anyját

A 15 éves fiatalon a gyilkolási vágy már hosszú ideje eluralkodott, több baljós jel is mutatkozott.

Forrás: MTI2023. 11. 07. 17:52
Bakó Norbert
Érsekvadkert, 2015. május 26. Bakó Norbert rönkhasítást gyakorol érsekvadkerti otthonának udvarán 2015. május 26-án. A sportfavágó második helyezést ért el a május 15-én Firenzében megrendezett STIHL Timbersports Ifjúsági Világbajnokságon. MTI Fotó: Komka Péter Fotó: Komka Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenegy év börtönre ítélték azt a 15 éves fiatalt, aki 2022 decemberében fejszével megölte az anyját a Bács-Kiskun vármegyei Fülöpjakabon – közölte a Kecskeméti Törvényszék kedden.
Az ügy előzménye, hogy a fiú anyja még 2022 nyarán munkája miatt élettársával Ormosbányáról Fülöpjakabra költözött. Néhány hét múlva a Kazincbarcikai Járási Hivatalnál kérelmezte, hogy fiát távolléte idejére egy barátja a családjába fogadhassa. Az akkor még 14 éves fiú ezt nehezményezte, úgy érezte, hogy az anyja elhanyagolja – tájékoztatott Sárközy Szabolcs sajtószóvivő.

A fiú egy iskolai verekedés után egy szociálpedagógusnak visszatérő ölési szándékáról beszélt, „le akart számolni mindenkivel, aki bántotta”. Mások előtt is hangoztatta, hogy „az ölés a küldetése”, rajzainak állandó témája a vér, a fájdalom, valamint a halál és a gyilkolás volt. 

Készített egy „halállistát” is, amelyen első helyen az anyja szerepelt.

Az anya végül a családba fogadási kérelmét visszavonta, és magához vette a fiát Fülöpjakabon.

A gyilkosság napján, 2022. december 12-én a fiú nem ment iskolába. 

A közös otthonukba hazatérő anyjára lesből rátámadva egy fejszével kétszer fejen ütötte a nőt, aki azonnal életét vesztette.

 A holttestet az ágyba fektette és betakarta, az emberölés nyomait eltüntette, majd magához vette az anyja értékeit és elutazott.

A rendőrök még aznap éjszaka apja lakásában, a több mint háromszáz kilométerre lévő Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajókazán fogták el.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség a fiatalkorúval szemben emberölés és kifosztás miatt emelt vádat. A Kecskeméti Törvényszék azt állapította meg, hogy a fiú tettét előre kitervelten követte el, ezért tizenegy év, fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ügyészség súlyosításért, a vádlott és a védő pedig enyhítésért fellebbez, ezért az ítélet nem jogerős.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.