Terminátorként viselkedett a rendőrökre támadó férfi + fotók

A zavart állapotban rendőrökre támadó férfi elfogása után beismerte tetteit, a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a gyanúsított letartóztatását indítványozta.

Forrás: ugyeszseg.hu2023. 11. 07. 14:05
A rendőröket késsel és piszkavassal fenyegető borsodi férfi letartóztatását indítványozta az ügyészség 2023. november 7 Forrás: Magyarország Ügyészsége
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőröknek sikerült őrizetbe venniük azt a férfit, akire többször is rá kellett lőniük, mivel szinte megállíthatatlannak bizonyult. A férfit végül sikerült a rendőröknek a földre vinni és megbilincselni. 

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének elkövetése miatt a gyanúsított letartóztatását indítványozta.

Múlt hét vasárnap hajnalban, a hatvanas éveiben járó férfi borsodi otthonában zavart állapotba került és egy kést magához véve átment a szomszédba, ahol kalapáccsal kezdte ütni a bejárati ajtót.

A lakók telefonon értesítették a férfi testvérét, aki a segélyhívón bejelentést tett.

 A helyszínre érkező rendőrök erősítést kértek, majd bementek a családi ház udvarára, ahol meglátták a teraszon álló férfit késsel és kalapáccsal a kezében.

A férfi a rendőri felszólításokra nem reagált, majd a törmelékkel borított házában kalapáccsal elkezdte leverni a lambériát, amelyre valamilyen folyadékot is locsolt.

Az elkövetőt az eszközök eldobására többször felszólító rendőröket a férfi egy alkalommal vízzel leöntötte, amelyet követően 

a rendőrök háromszor is könnygázt alkalmaztak, azonban ezzel sem tudták elérni, hogy a férfi az ingatlanából kijöjjön,

 és a kezében lévő 18, illetve 10 cm pengehosszúságú késeket, valamint a 40 cm hosszúságú piszkavasat és kalapácsot tegye le.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

Fél óra elteltével a férfi váratlanul kijött a házból és a két kést a hegyével előre tartva megindult a rendőrök felé.

Az edelényi rendőrök a fenyegetődző férfival szemben végig szakszerűen és arányosan jártak el, egyikük többszöri előzetes felhívást követően szolgálati fegyverével egy alkalommal figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, de mivel az elkövető tovább haladt felé, végül a tőle három méterre lévő  férfira célzott lövést adott el.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A férfit a lábát ért első találat nem törte meg, folyamatosan közeledett a rendőr felé, aki a késeket tartó kezére adott le két újabb lövést, amelyek hatására az eszközök a földre hullottak. 

A férfit lőtt sebei ellenére csak testi kényszer kifejtésével lehetett megbilincselni.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, megtörtént gyanúsítottként történő kihallgatása is, ahol a férfi beismerő vallomást tett. 

A gyanúsított büntetlen előéletű, azonban veszélyes saját magára és a környezetére is, valamint tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását.

Borítókép: Az elkövető egyik kése (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.