Elsikkaszthatták a baloldal guruló dollárjait

Ungár Péter, bár nem tartja tisztességtelennek Márki-Zayt, mégis tragédiának nevezte az egész külföldi támogatást.

2023. 11. 04. 7:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyos állításokat fogalmazott meg Ungár Péter, az LMP társelnöke, az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában, mikor a tavalyi választáskor az ellenzékhez érkezett több milliárd forintnyi külföldi támogatás sorsáról kérdezték – számol be róla a Mandiner. Mint kifejtik, Ungár Péter elmondta, hogy korábban semmilyen információja nem volt arról, hogy ennyi pénz érkezett volna külföldről az ellenzékhez a kampány során. Ezt követően meglehetősen erős állítást fogalmazott meg a felhasználással kapcsolatban.

Meggyőződésem, hogy ez a négymilliárd forint nem a kampányra lett elköltve, legalábbis egy része biztosan nem

– mondta Ungár.

Szerinte ennek a ténynek az egyik bizonyítéka, hogy Márki-Zay Péter és csapata folyamatosan kérte az ellenzéki pártoktól, hogy adjanak még több pénzt a kampányhoz, mert úgy tűnt, kevés forrással rendelkeznek. A politikus úgy látja, ha valóban érkezett is ekkora összegű külföldi támogatás a Márki-Zay vezette ellenzékhez, annak egy része biztosan nem a kampányra lett elköltve. 

Ungár Péter, bár nem tartja tisztességtelennek Márki-Zayt, mégis tragédiának nevezte az egész külföldi támogatást, mivel nem lehet biztosan tudni, hova tűnt az a pénz. 

Rónai Egon kérdésére, hogy elképzelhető-e, hogy valaki elsikkasztotta ezt a pénzt, Ungár Péter úgy válaszolt, hogy szerinte itt valami probléma történhetett, és igen, valószínűsíti, hogy valaki rosszul használta fel a támogatást.

Borítókép: Több száz millióba került a baloldali március 15-i ünnepség is (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.