„Esélye nem volt védekezni” – brutális részletek derültek ki Bagdy Emőke fiának megöléséről

Gyilkosa hat másodperc alatt végezhetett a magyar pszichológus fiával.

2023. 11. 08. 10:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint korábban beszámoltunk róla, az egyesült államokbeli Phoenixben brutálisan meggyilkolták a magyar pszichológus, Bagdy Emőke fiát. Az elkövető a 18 éves afroamerikai Yaaliyah Ezekiel Jackson, aki akkor két hete volt próbaidőn szabadlábon egy reintegrációs program keretében. 

Bagdy Emőke fiának gyilkosa. Az elkövető, Yaaliyah Jackson-Maricopa (Forrás: County Sheriff's Office)
Bagdy Emőke fiának gyilkosa: Yaaliyah Ezekiel Jackson (Forrás: County Sheriff's Office)

Egész gyermekkorát intézetekben és fiatalkorúak börtönében töltötte. Állítása szerint a nővére lakásán vendégeskedett Bagdy Emőke fia, akit egy összeszólalkozás után, önvédelemből szúrt meg többször. Azonban valójában nyereségvágy állhatott a gyilkosság hátterében.

A Blikknek Császár-Nagy Noémi, az áldozat ikertestvére most azt mondta, a mobiltelefonját és öreg autóját akarták megszerezni. 

Az autót már megtalálták és lefoglalták a hatóságok. A testén talált sérülések alapján Császár Zsoltnak esélye sem volt védekezni, a kés pengéje a hasát és szívét érte, gyilkosa hat másodperc alatt végezhetett vele. Bagdy Emőke lánya úgy tudja, a gyilkossággal gyanúsított Yaalijah E. Jackson több társát is letartóztatták. Ellenük már úgynevezett elsőfokú gyilkosság miatt folyik a vizsgálat, ami a szándékos, előre megfontolt bűncselekmény megfelelője. A Maricopa megyei ügyészség a lappal annyit közölt, hogy október 25-én benyújtották a vádiratot a bírósághoz, 

Yaalijah Ezekiel Jackson Császár Zsolt halálát olyan körülmények között okozta, amelyek az emberi méltósággal szembeni rendkívüli közömbösséget mutatnak, a férfi rendkívül veszélyes, hiszen a bűncselekménynél szándékosan emberi élet kioltására alkalmas eszközt használt.

Császár-Nagy Noémi úgy tudja, a bírósági eljárás az amerikai jog sajátosságai miatt 3-6 évig is elhúzódhat. Arizonában gyilkosságért halálbüntetés is járhat. A család idehaza két hét múlva gyászmisén búcsúzik el az Amerikában meggyilkolt Császár Zsolttól.

Borítókép: Bagdy Emőke (Fotó: Földházi Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.