Felfüggesztettet kapott Árpa Attila a kokainügyben

A színész megszólalt az ügye kapcsán.

2023. 11. 16. 10:37
Árpa Attila; Bicskey Lukács
Árpa Attila tagadja, hogy valaha is kereskedett volna kábítószerrel (A képen Árpa Attila (jobbra) rendező instruálja Bicskey Lukácsot (háttal) az Argo 2 című film forgatásán Mogyoród közelében 2013. szeptember 17-én) Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogerősen bűnösnek találtak egy ismert médiaszemélyiséget, valamint két művésztársát is társtettesként forgalmazással elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, amelyért az egykori Nagy Őt, 

Árpa Attilát egy év nyolc hónap végrehajtásában két évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, míg két társát egy év hat hónap, illetve egy év börtön fokozatú, egyikük esetében két évi időtartamra, másikuknál egy év próbaidő tartamra felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, 

egyben rendelkezett az előzetes bírói mentesítésükről – tudatta sajtóközleményben a Fővárosi Főügyészség .

A másodfokú bíróság az ügyben kábítószer-kereskedőként elítélt elsőrendű terhelt elsőfokú ítéletét helybenhagyta.

Az ítélethozatalt követően a Bors megkereste Árpa Attilát, aki azt mondta:

„Öt év után lezártak egy ügyet, és nem lesz priuszom, engem ennyi érdekel. A többi nem. A pénzbüntetést pedig elengedték.”

Az évek óta húzódó ügyben a Fővárosi Főügyészség 2021 nyarán emelt vádat egy német állampolgárságú, de a magyar művészérában huzamosabb ideje jelen lévő középkorú férfival és társaival szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt. A bíróság idén februárban hozta meg az elsőfokú ítéletet, amelynek értelmében a kokainnal és Extasyval üzletelő dílert jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt öt év fegyház fokozatú szabadságvesztésre ítélte és öt évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. 

A három – művészeti tevékenységet végző – bűntársa közül kettőt kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek és őket 1 500 000 forint, illetve 840 000 forint pénzbüntetéssel sújtotta, harmadik társukat pedig kábítószer birtoklás vétsége miatt megrovásban részesítette. Az elsőfokú ítéletet követően az ügyész súlyosbításért, az ügyvédek pedig enyhítésért fellebbeztek.

Borítókép: Árpa Attila (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.