Légből kapott bizonyíték: szabálytalankodó kamionosokra utaznak a légizsaruk + videó

Egyre többször kérik a légirendészek segítségét az autópályákat ellenőrző egységek. A helikopterekről ugyanis kilométerekre el lehet látni, így két-három percenként szúrnak ki szabálytalankodó kamionosokat. A gépekre szerelt kamerákkal rögzített felvételeket pedig egyetlen sofőr sem tudja kimagyarázni.

2023. 11. 15. 13:23
null
Budapest, 2015. november 27. Drónnal készített felvétel az M0-s autóút M1 és M7 autópályák közötti, kétszer három sávosra bõvített szakaszáról az avatás napján, 2015. november 27-én. MTI Fotó: Ruzsa István Fotó: Ruzsa István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának feladata igen sokszínű. Huszonnégy órás készültségi szolgálatot látnak el, megerősítik a déli határszakasz védelmét, légi támogatást adnak a közbiztonsági, közlekedésrendészeti, vízirendészeti ellenőrzésekhez, légirendészeti ellenőrzéseket végeznek, részt vesznek eltűnt személyek kutatásában, tömegrendezvényeket biztosítanak, kiemelt vezetőket szállítanak bel- és külföldön. 

Sőt katasztrófahelyzetben is helytállnak az emberek mentésében és együttműködnek a társszervekkel.

A Police.hu-n szerdán közzétett felvételen velük kapcsolatban leginkább arra hívták fel a figyelmet, hogy az autópályák figyelésére is bevetik a rendőrségi helikoptereket. A kamerákkal felszerelt légizsaruk pedig elsősorban a szabályszegő kamionosokra utaznak.

Részletek a videóban, ahol a szeptember elején a Balatonnál történt helikopterbalesetet is elemzik! 

 

Borítókép: Drónnal készített felvétel az M0-s autóút M1 és M7 autópályák közötti szakaszáról (Fotó: MTI/Ruzsa István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.