Megérkezett az első komolyabb hó, karácsonyra is jót ígér a meteorológia

Szépen havazott az északi országrészben, de érkezőben a melegebb légtömeg.

Forrás: Időkép, Köpönyeg2023. 11. 19. 17:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap virradóra szinte országszerte fagyott, helyenként mínusz 4-5 fokig hűlt a levegő, a leghidegebbet Mihálygergén mérték, ott mínusz 5,2 fokot mutatott a hőmérő – számolt be az Időkép. Mint írták, az érkező enyhébb légtömeg még nem vette át az uralmat a hideg felett, emiatt 

reggel a Bakony térségében is havazott, a csapadék pedig tolódik tovább kelet felé, a Nagy-Hideg-hegyen hatalmas pelyhekben hullott a hó. 

Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest vármegye területén többfelé havazik, az északi országrész kapott néhány télies pillanatot, ami nem fog sokáig tartani, mert melegebb légtömeg érkezik hazánk fölé. A népi jóslat szerint ha Erzsébet napján havazik, a karácsony is szép, hóval borított lesz.

Leesett az első hó a Nyugat-Dunántúlon, Kőszegen fehérben pompázott az Írott-kő. A Vaol munkatársa fotózta a tél első nyomait a magyar–osztrák határ menti kisváros hegyén. Az Írott-kő a Kőszegi-hegység és egyben Dunántúl legmagasabb, 882 méteres pontja.

 
Fotó: Köpönyeg.hu

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.