Megszólalt a polgármester, miután gyerekeket akartak az óvodából elrabolni Budakeszin

Egy ötven-hatvan év körüli, teltebb szakállas férfi próbált két gyermeket is magával vinni két budakeszi óvodából, egyikük személyi adatait is ismerte, csakhogy a gyermek betegség miatt az otthonában tartózkodott – értesült a Magyar Nemzet. A másikat az óvoda elől próbálta kézen fogva magával vinni. A rendőrség nyomoz az ügyben, az önkormányzat pedig biztonsági okokból lemondta a hagyományos Márton-napi felvonulást.

Forrás: Facebook2023. 11. 09. 12:49
Colourful,Outdoor,Play,Area,For,Children,In,Woodland, játszótér, illusztráció, homokozó, shutterstock
2284914989 Fotó: Stephen Whybrow
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisgyermekeket próbáltak idegen férfiak magukkal vinni két budakeszi óvoda környékéről – írja közösségi oldalán a város polgármestere. Győri Ottilia közölte, biztonsági okokból a pénteki Márton-napi lampionos esti, utcai felvonulást és rendezvény elmarad. 

Az ügyben a rendőrség nyomozást indított. 

A polgármester tájékoztatott arról is, hogy az összes budakeszi bölcsőde, óvoda és iskola bejáratához biztonsági kamerát szereltek fel. 

A szülőknek a Pitypang Óvoda egyik óvónője arról adott tájékoztatást, hogy egy 50-60 év közötti, teltebb szakállas férfi besétált az intézménybe, és egy kisfiút szeretett volna magával vinni, még pedig úgy, hogy pontosan ismerte a kisgyermek személyes adatait és arra is hivatkozott. A nevelőknek ismeretlen volt a férfi. 

Az elkövető azzal nem számolt, hogy a gyermek éppen betegség miatt aznap nem tartózkodott az óvodában, a szüleivel saját otthonában lábadozott. Így még inkább gyanússá vált az ügy. 

Ugyanezzel a személyleírással egy másik vagy ugyanaz a férfi a Szivárvány Óvoda elől akart egy másik gyermeket is magával vinni, próbálta a gyermek kezét megfogni, ám a cselekményt a szülők megakadályozták. 

A köznevelési intézmények dolgozói arra kérik a szülőket, ha bármi gyanús körülményt észlelnek azonnal értesítsék a rendőrséget és az óvodát. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.