Országokon átívelő jótékonyság

Idén is több ország nagykövetsége vesz részt a Diplomata Jótékonysági Vásáron.

2023. 11. 14. 9:13
Fotó: Haga Ferenc Forrás: Bálna honvédelmi központ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több ország nagykövetsége is bemutatja kézművestermékeit, hagyományait, különlegességeit, nemzeti konyháját a Diplomata Jótékonysági Vásáron, melyet már tizenkettedik alkalommal rendeznek meg vasárnap a Bálnában. 

A vásár teljes bevételét civil magyar jótékonysági alapítványok között osztják szét. 

A rendezvényt szervező JK Economy Zrt. tájékoztatása szerint az idei jótékonysági vásárból befolyó összeget az Együtt az Autistákért Alapítvány, a Csodalámpa Alapítvány, valamint az SOS Gyermekfalvak kapják. Mint írják, az autista alapítvány olyan kezdeményezéseket támogat, amelyek egy élhetőbb, elfogadhatóbb és egyenlőbb világot teremtenek az autizmussal élők számára, míg a Csodalámpa gyógyíthatatlan állapotú gyermekek különleges kívánságait teljesítő alapítvány. Az SOS Gyermekfalvak pedig magyarországi rászoruló gyermekeket segítő szervezet. 

Az esemény védnöke Szijjártó-Nagy Szilvia, Magyarország külgazdasági és külügyminiszterének felesége, aki a részt vevő országok nagyköveteivel és más kiemelt vendégekkel együtt vesz részt a rendezvényen.

 Miként Szijjártó Péter felesége fogalmazott, idén is nagy örömmel és szeretettel várnak mindenkit a jótékonysági vásáron. – A hazánkban lévő nagykövetségek és diplomaták széles körben fognak össze a „jót tenni jó” jegyében. 

Minden ország képviselete saját termékeivel, kézművestárgyaival vesz részt, amelyek megvásárlásával nemes ügyet támogathatnak a látogatók, miközben távoli országok kultúráihoz kerülhetnek közelebb. A különböző kultúrájú, de azonos célú együttműködések szép példája a rendezvényünk.

A teljes bevételt civil magyar jótékonysági alapítványok között osztjuk szét – fogalmazott Szijjártó-Nagy Szilvia.

A résztvevőket kulturális előadásokkal, népviseleti bemutatókkal, néptáncokkal, népzenékkel, valamint művészeti bemutatókkal is várják a szervezők. A rendezvényen értékes tombolanyeremények találnak gazdára a szponzorok felajánlásainak köszönhetően.

Borítókép: Törökország a Diplomata Jótékonysági vásáron (Fotó: Bálna Honvédelmi Központ/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.