Potlóbuszozásra kell készülni a főváros egyik legforgalmasabb villamosvonalán

A Puskás Stadion és a Népliget között pályakarbantartás lesz novemberben.

Forrás: MTI2023. 11. 02. 10:03
Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1-es villamos helyett pótlóbusz közlekedik a Puskás Ferenc Stadion és a Népliget között pályakarbantartás miatt az első két novemberi hétvégén – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A közlemény szerint az 1-es villamos vonalán a Hungária körút és a Salgótarjáni utca kereszteződésében a villamospálya karbantartását végzik.

Az 1-es villamos csak a Bécsi út/Vörösvári út és a Puskás Ferenc Stadion, illetve a Népliget és Kelenföld vasútállomás között közlekedik november 4-én és 5-én, valamint 11-én és 12-én, szombaton és vasárnap. 

Az 1-es villamos helyett 1-es jelzéssel pótlóbusz közlekedik a Puskás Ferenc Stadion és a Népliget között – írták, arról nem téve említést, hogy létrehoznak-e ideiglenes buszsávot a pályamunka elvégzésének idejére. 

A BKK Kelenföld, illetve Kelenföld vasútállomás térségéből Újpestre, illetve az Árpád híd pesti hídfő térségébe történő utazások esetében a 4-es metró, Kálvin téri átszállás után a 3-as metró igénybevételét ajánlja. A központ Kelenföld, illetve Kelenföld vasútállomás térségéből a Puskás Ferenc Stadion térségébe, illetve Zuglóba irányuló utazások esetében a 4-es metró, Keleti pályaudvari átszállással a 2-es metró igénybevételét javasolja. Az Újpest felől érkező, Dél-Pest felé utazók számára az 1-es villamosra való átszállás helyett a 3-as metró igénybevételét ajánlja a társaság.

Borítókép: Az 1-es villamos (Fotó: Éberling András)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.