Simicskó István: A szuverenitást elveszíteni könnyű, visszaszerezni viszont nagyon nehéz + videó

A KDNP frakcióvezetője szerint meg kell becsülni a mostanáig elért eredményeket.

Forrás: MTI2023. 11. 30. 6:36
SIMICSKÓ István
Mohács, 2023. november 29. Simicskó István, a KDNP országgyûlési frakcióvezetõje nyilatkozik a nemzeti konzultációt és a szuverenitásvédelmet érintõ mohácsi fórum elõtt 2023. november 29-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője Mohácson a nemzeti konzultációt és a szuverenitásvédelmet érintő fórumot megelőző sajtótájékoztatón jelezte: azért tart tizenharmadik alkalommal is nemzeti konzultációt a kormány, hogy nemzeti sorskérdések eldöntésében megismerje az emberek véleményét.

Látható, milyen módon változik a világ, alakul át Európa etnikai, vallási térképe, demográfiai helyzete, Brüsszel mégsem tekinti veszélyforrásnak, és nem is orvosolja az ezekből eredő problémákat

– mondta a politikus, majd hozzátette: az EU ehelyett Magyarország nemzeti szuverenitását kétségbe vonva egyfajta központi hatalomként kezd működni, utasításokat, direktívákat ad, komoly veszélyt jelentve az ország nemzeti függetlenségére és keresztény értékrendjére.

Emiatt is van szükség arra, hogy a magyar emberek hallathassák hangjukat, és egy nemzeti konzultációval üzenhessék meg: igenis, a magyar emberek ott állnak a kormány mögött, amikor a nemzeti szuverenitás védelméről van szó

– mutatott rá Simicskó István. Úgy vélekedett, hogy a felgyorsult globalizáció, a migráció, a háború, a sok biztonsági kockázat mellett a magyarok kötelessége, hogy a szüleik által rájuk hagyott nemzeti szuverenitást, függetlenséget megőrizzék.

Emellett arra utalt, hogy a magyar történelem többször is megmutatta, hogy a nemzeti függetlenséget, szuverenitást elveszíteni nagyon könnyű, ugyanakkor Magyarország függetlenségének, önrendelkezésének visszaszerzéséhez szabadságharcokat kellett megvívni és emberáldozatokat kellett meghozni.

Mivel a szuverenitást elveszíteni könnyű, visszaszerezni viszont nagyon nehéz, meg kell tartani és meg kell becsülni, amit elértünk. Ennek megerősítését szolgálja a nemzeti konzultáció

– hangsúlyozta Simicskó István.

Borítókép: Simicskó István a mohácsi fórum előtt (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.