Télen is van elég férőhely a hajléktalanok ellátására

A kihasználtság országosan 69 százalék, Budapesten 72 százalék.

Forrás: MTI2023. 11. 13. 17:51
null
20221218 budapest az okomanikusok a hajlektalanoknak karacsonyi ebedet oasztanak a XXi keruletben havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hajléktalan-ellátórendszer felkészült a télre, senkinek sem kell az utcán aludnia – közölte a Belügyminisztérium. Rámutattak: a hajléktalanok ellátásánál elsődleges a rászorulók életének védelme.

Van elegendő szabad férőhely a hajléktalanoknak,

múlt szombaton az éjjeli menedékhelyek kihasználtsága országosan mintegy 69,04 százalékos, míg Budapesten 71,74 százalékos volt. Összesen országosan mintegy 1390 szabad férőhely állt még rendelkezésre az éjjeli menedékhelyeken. Az időszakos férőhelyek november 1-jén megnyitották kapuikat a rászorulók előtt.

Az ellátórendszer országos kihasználtsága az éjjeli menedékhelyeken az elmúlt évek leghidegebb időszakait nézve sem érte el a száz százalékot, így folyamatosan biztosított volt a hajléktalanok fogadása az intézményekben. A kormány 14 milliárd forintot fordít a hajléktalanok ellátására, ez a 2010-es összegnek a duplája, és reálértéken is jelentősen nőtt. Biztosítják az ellátás költségeinek fedezetét, míg magát a hajléktalanellátást az önkormányzatok szervezik, mintegy 240 szervezet bevonásával.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.