Többször gazdát cserélt egy emberi koponya

A virágboltos nagyon akart egy koponyát, később mégis továbbadta.

Forrás: ugyeszseg.hu2023. 11. 09. 14:17
null
20230419 Pannonhalma Pannonhalmai feltárás Régészeti ásatások folynak a Szent Márton Bazilika mellett, annak 800. évfordulójára szeretnének feltárni egy régi bástyát. Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld Fotó: Kisalföld/Csapó Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberi koponyát ajándékozott ismerősének egy temetői dolgozót ezért nem jogerősen pénzbüntetésre ítéltek – tudatta a Fővárosi Törvényszék. Az ügy elsőrendű vádlottja egy budapesti temetőben dolgozott halottátvevőként. 

Az egyik temetői virágbolt eladója rávette, hogy szerezzen neki egy emberi koponyát.

A férfi a hozzátartozó nélküli, lejárt, megszűnt sírhelyekből kiemelt, közös sírba történő újratemetésre váró emberi csontok közül 

elvett egy koponyát és egy állkapocscsontot, majd átadta azokat a – másodrendű vádlott – virágboltosnak azzal, hogy ne adja tovább senkinek.

 A nő azonban később átadta azokat a harmadrendű vádlottnak, akinél a rendőrség egy közúti ellenőrzés során megtalálta és lefoglalta a maradványokat.

A Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy elkövették az emberi test tiltott felhasználásának bűncselekményét. A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, megromlott egészségi állapotát, ténybeli feltáró vallomását, súlyosító körülményként pedig, hogy a vádlott a cselekményét foglalkozása felhasználásával követte el.

A Fővárosi Törvényszék kétrendbeli emberi test tiltott felhasználása miatt

 több mint négyszázezer forint pénzbüntetésre ítélte az elsőrendű vádlottat.

 Az elsőfokú döntés nem jogerős, miután a vádlott és védője fellebbezett a pénzbüntetéssel kapcsolatban. A másik két vádlott ügyében már korábban pénzbüntetéssel lezárult az eljárás.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kisalföld/Csapó Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.