Tombol az influenza idehaza öt megyében is, egyelőre nem tudni, hogy a vége

Térképen a legfertőzöttebb területek.

Forrás: NNK, Időkép2023. 11. 07. 17:30
Ill,Upset,Young,Woman,Sitting,On,Sofa,Covered,With,Blanket
1523330795 Fotó: fizkes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hét alatt 180 ezernél is többen fordultak orvoshoz influenzaszerű és légúti fertőzés tüneteivel – adta hírül a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), amelyből térképet készített az Időkép, hogy vizuálisan is szemléltesse az idei influenzahelyzetet.

Az NNK adatai szerint október 23. és október 29. között összesen 13 600-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, míg akut légúti fertőzés tüneteivel 169 300 ember kereste meg a háziorvosát a 43. héten.

Az Influenzatérképet az NNK hetente megjelenő tájékoztatója alapján készítik el és azon az adatok a 100 ezer lakosra vetített, influenzás tünettel orvoshoz fordulók becsült számát mutatják, vármegyénkénti bontásban. A valós influenzás betegek száma ettől eltérhet.

A térképet ide kattintva tekintheti meg. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.