Tordai: A színfalak mögött nincs konfliktus + videó

Donáth Anna múlt héten Gyurcsány Ferencékkel a nyilvánosság előtt próbált konfrontálódni, miközben a háttérben a Momentum sok helyen már az önkormányzati választásokra készülve egyezkedik a DK-val. A párt EP-képviselője most a többi pártnak is üzent.

2023. 11. 07. 16:52
Forrás: Képernyőkép
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ha egy párt elveszti a választóit, akkor elveszti a létezésének értelmét, függetlenül attól, hogy van-e parlamenti frakciója, vagy sem” – ezt nyilatkozta Donáth Anna a Telexnek. Valószínűleg a momentumos politikus akkor még nem ismerte a legfrissebb közvélemény-kutatás eredményét, amely alapján pártja olyannyira mélyponton van, hogy a teljes lakosság körében mért népszerűsége öt százalék, ami azt jelenti, hogy éppenhogy bejutnának az Országgyűlésbe. A Momentum háza táján azonban valamit mégiscsak érzékelhettek, hiszen a „kordonbontásos” karakterépítésük zsákutcának bizonyult, ezért próbálkozhatnak most azzal, hogy a sajtón keresztül üzengetnek a többi ellenzéki pártnak. Ezt a kommunikációs trükköt azonban a legtöbb ellenzéki párt hiteltelennek tartja.

Ezt a lenéző kommunikációt nem engedheti meg magának a Momentum listavezetője.

Ungár Péter, az LMP társelnöke azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy pont kedden volt egy olyan kerületi tárgyaláson, ahol a Momentum már meg is egyezett a DK-val. A politikus szerint ez olyan szintű önellentmondás, amibe bele kellene remegnie a földnek.

„R.: A színfalak mögött nincs konfliktus?"

Nem érzékelek konfliktust.

Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke pedig azt mondta, hogy nem vette magára a Momentum szavait, sőt folyamatosan beszélgetnek a Momentum politikusaival, szavai szerint remek formában van a köztük lévő kommunikáció.

A Jobbik frakcióvezetője, Lukács László szerint akkor lenne hiteles a Momentum, ha nem központi pártérdeket tartanának szem előtt.

Hollik István a Magyar Nemzet kérdésére válaszolva műbalhénak és figyelemelterelésnek minősítette a Momentum viselkedését. 

A Fidesz kommunikációs igazgatója arra is emlékeztetett, hogy a baloldal legerősebb pártja továbbra is a DK, tehát a politikának azon a térfelén Gyurcsány Ferenc a főnök és az fog történni, amit ő mond.

Borítókép: Tordai Bence (Forrás: Képernyőfotó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.