Tordai Bence mellébeszélt luxusvillájáról az Országgyűlésben

Karácsony Gergely párttársa megtévesztően parasztházként tüntette fel a vadonatúj épületet, amivel a hatóságokat is félrevezethette.

Forrás: Origó2023. 11. 15. 14:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága kedden meghallgatta Rogán Antal minisztert. Az ülésen Tordai Bence házépítése is szóba került, a Karácsony-párt képviselője pedig meglepő módon azt állította, hogy minden szabályosan zajlott, és „boszorkányüldözés” zajlik ellene – írja az Origó. A Fővárosi Törvényszék októberi ítélete azonban kimondta, hogy Tordai jogtalanul építkezett. Sőt, a bíróság szerint több szabályt, kerületi és országos előírásokat is megszegett a főpolgármester párttársa.

Mint korábban beszámoltunk róla, Tordai Bence még 2016-ban vásárolt egy parasztházat Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában. A politikus ezen a területen engedély nélkül építtetett egy nagyságrendileg 150 millió forint értékű luxusvillát.

Karácsony Gergely párttársa megtévesztően parasztházként tüntette fel a vadonatúj épületet, amivel a hatóságokat is félrevezethette. Az építkezéseken használandó e-naplóból kiderült, hogy a régi házat teljesen elbontották, és az új háznak géppel ástak vadonatúj alapokat, tehát nem felújítás történt, hanem új épületet emeltek.

A bíróság kimondta, hogy nemcsak új épület építésére nem volt lehetőség, de annak bővítésére sem.

A botrányos építkezés az Országgyűlés gazdasági bizottságának minapi ülésén is szóba került. A Karácsony-párt képviselője pedig meglepő módon – a bíróság ítélete ellenére – azt állította, hogy minden szabályosan zajlott, és „boszorkányüldözés” indult ellene. A Fővárosi Törvényszék októberi ítélete azonban ennek ellentmond, és az ügy jelen állása szerint Tordai Bence jogtalanul építette luxusvilláját, hiába állította ennek ellenkezőjét a parlamentben.

Borítókép: Tordai Bence úton az Országgyűlésbe 2022. május 15-én (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.