Új börtön épül Csengeren + videó

Havi nettó négyszázezer forintért toboroznak munkavállalókat a kiemelt biztonságú létesítménybe.

2023. 11. 15. 20:59
Új börtön épül Csengeren, havi nettó 400 ezer forintért várja a jelentkezőket a büntetés-végrehajtás Forrás: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új börtön épül Csengeren, ahová havi nettó négyszázezer forintért várja a munkavállalókat a büntetés-végrehajtás – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

A szervezet férőhelybővítési programjának újabb állomásaként egy ezerötszáz ember befogadására képes, kiemelt biztonságú börtön épül a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen.

Fotó: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

A 49-es főúttól egy kilométere található csengeri büntetés-végrehajtási intézet 2024 őszére épülhet meg, öt és fél hektár területen, modern, tartós és környezetbarát építészeti megoldásokkal kialakítva. A fogvatartottak számára ebben a börtönben is biztosítják majd a tanulási és munkavállalási lehetőségeket: az intézet területén egyebek mellett oktatóhelyiségek és két munkacsarnok is helyet kap.

A beruházással nemcsak a férőhelyeket bővítik, de munkahelyeket is teremtenek, hiszen az újonnan épülő börtön működtetéséhez csaknem hétszáz munkavállalóra lesz szükség.

 

Fotó: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

Csengeren toborzóirodát nyitottak az érdeklődők számára, az új belépők oktatása is elindult már, négy osztály kezdte meg az alapfokú büntetés-végrehajtási tanulmányait. A felvételi eljárás és a tizennégy hetes alapképzés helyben, Csengeren zajlik, ugyanakkor a tanulók már annak kezdetétől, az oktatás teljes ideje alatt teljes bért kapnak.

Csengeren a januártól várható körletfelügyelői illetmény eléri a havi nettó négyszázezer forintot, a jelentkezés minimális feltétele a szakmunkás végzettség.

Fotó: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

A büntetés-végrehajtási szervezet életre szóló hivatást, stabil munkahelyet, folyamatos fejlődési és karrierlehetőségeket, munkabéren felüli juttatásokat, támogatásokat, rekreációs programokat kínál munkatársainak. Munkaköreik rendkívül színesek, a felügyelőtől kezdve az orvoson, a pszichológuson át sokféle szakterületen tudnak biztos karrierrel szolgálni.

Borítókép: Az épülő börtön (Fotó: BVOP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.