Újabb cáfolat Tordai pánikkeltő akciójára

Rétvári Bence ragaszkodik egy újabb laboratóriumi vizsgálathoz, a váci családok biztonságát szem előtt tartva.

Forrás: Rétvári Bence Facebook-oldala2023. 11. 16. 12:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A polgárok biztonsága a legfontosabb, ezért a václigeti csőtörés minden részét ki kell vizsgálni, a laborvizsgálat eredményét nyilvánosságra kell hozni, és a vizsgálatokat meg is kell ismételni, hogy mindenkinek pontos és biztos adatai legyenek – írta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Facebook-oldalán. Az államtitkár hozzátette: a tegnap esti václigeti csőtörés után azonnali tájékoztatást és intézkedést kért a katasztrófavédelem és a vízművek vezetőitől. 

A katasztrófavédelem haladéktalanul a helyszínre küldte a mobil labort, és még az este folyamán mintákat vettek a kifolyt vízből. Az első laboreredmények nem mutattak ki veszélyes anyagot, 

de csak akkor érezheti magát mindenki teljes biztonságban, ha ellenőrző méréseket is elvégeznek a szakemberek. Ez már folyamatban is van – tudatta az államtitkár.

Rétvári Bence szólt arról is, hogy a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szakemberek megszüntették a szivárgást, a kiáramlott víz természetes vizet nem érintett. A katasztrófavédelmi mobil labor a kiáramlás helyszínén és egy közeli fúrt kútból mintát vett, amelyekből veszélyes anyag nem volt kimutatható. Mint arról a vízművek tájékoztatott, a meghibásodott vezetéket azonosították, elvégezték a sérült szakasz kizárását. Az esemény semmilyen formában nem befolyásolja a vezetékes ivóvíz-szolgáltatást, 

a településen a lakosság ellátása zavartalan, az ivóvíz továbbra is kiváló minőségű és fogyasztásra alkalmas 

– nyugtatta meg a helyben lakókat az államtitkár.

Ezen felül kérte, hogy a sérült vezetékszakaszt lehetőség szerint még ma állítsák helyre, a szakhatóságok jelentéseiről pedig tájékoztatta Vác illetékes alpolgármesterét. Rétvári Bence megköszönte a hatóságok gyors és szakszerű közreműködését, valamint azt is kérte, hogy a továbbiakban is segítsék elő a hiba elhárítását és a lakosok teljes körű tájékoztatását.

Hangsúlyozta: ragaszkodik hozzá, hogy a kifolyt vizet egy másik akkreditált labor is megvizsgálja, és az eredményeket hozza nyilvánosságra minél hamarabb. A váci családok biztonsága és tájékoztatása mindennél fontosabb – olvasható az államtitkár bejegyzésében.

Mint arról lapunk hírt adott, a szennyezést eddig bizonyítottan nem okozó balesetet a baloldal máris politikai céljaira igyekszik felhasználni. Tordai Bence, a Párbeszéd – Zöldek képviselője az esetet meglovagolva buzdított az akkumulátorgyár megépítése elleni petíció aláírására. Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy ivóvíz-korlátozás lépett életbe Vácon a Samsung-gyár miatt, de 

azt elhallgatta, hogy ez semmiféle környezeti kárt nem okozott, és hogy a hibát a szakemberek már elhárították.

Borítókép: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (Fotó forrása: Rétvári Bence Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.