A betörők az ünnepek alatt sem mennek szabadságra + videó

Egyszerű odafigyeléssel csökkenthetjük a betörés kockázatát.

2023. 12. 26. 15:24
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A betörők az ünnepek alatt sem mennek szabadságra – közölte a Hír TV a rendőrség figyelmeztetése alapján.

Az ünnepek alatt fontos odafigyelnünk értékeinkre a karácsonyi vásárokban, bevásárlóközpontokban és az otthonaink védelmében is

– hangzott el a híradóban.

Az ORFK bűnmegelőzési osztályvezetője a Hír TV-nek elmondta, hogy az ünnepek alatt a bűnözők azokra a házakra specializálódnak, amelyeket hosszabb időre őrizetlenül hagynak. Ezért fontos, hogy ezeknek a biztonságáról maga a tulajdonos is gondoskodjon. Fontos lehet az is, hogy a szomszédoknak jelezzük, hogy elmentünk, hogy legyen egy jelzőlánc, hogyha valami gondot látnak a háznál, akkor erre megfelelő, gyors reagálás legyen.

Réti László rendőrségi szakértő kiemelte: nem csak a technika, a betörők is fejlődnek. Óvatosan kell használni a közösségi médiát is, mert ha túl sok tartalmat osztunk meg, akkor a betörők láthatják, hogy nem tartózkodunk otthon – tette hozzá.

A szakértő szerint

érdemes az utazásokon készült fényképeket csak akkor megosztani, amikor már újra otthon vagyunk.

Felhívják még arra is a figyelmet, hogy ha valaki szokatlan dolgot tapasztal, vagy lát egy betörést, akkor azonnal tájékoztassa a rendőrséget.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.