A magyarok jól bánnak a pénzzel

Minden tizedik forintot biztosan félretesszük.

2023. 12. 12. 17:30
malacpersely Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarok pénzügyi tudatossága továbbra is kiemelkedő – írja Facebook-oldalán Sebestyén Géza az MCC Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetője.

Egy átlagos magyar háztartás a jövedelmének a 13 százalékát teszi félre megtakarításokba, ezzel pedig az Európai Unió átlagát is meghaladjuk.

– hangsúlyozta.

Pénzügyi tudatosságunknak egyrészt lehetnek kulturális-történelmi okai, másrészt pedig ez mutathatja az oktatási rendszer sikerét is – írja.

Míg Magyarországon minden 10. forintot biztosan félreteszi az ember, addig Görögországban az figyelhető meg, hogy a jövedelmükhöz képest az emberek túlköltekeznek, azaz adósságba hajszolják magukat – tájékoztat.

A magyar út a fenntartható út!

– emelte ki.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.