Megszavazták a dollárbaloldal rémálmát

Három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik azt, aki külföldről fogad el kampánypénzt.

2023. 12. 12. 18:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés keddi ülésén a képviselők megszavazták a szuverenitásvédelmi törvényt, valamint ehhez kapcsolódóan módosították az alaptörvényt. Az új törvénnyel változik a büntető törvénykönyv, amelybe bekerül a „választói akarat tiltott befolyásolása” passzus. 

A választási eljárásról szóló törvény szerinti jelölő szervezet azon tagja, felelős személye vagy vezető tisztségviselője, valamint a választási eljárásról szóló törvény szerinti jelölt, aki tiltott külföldi támogatást vagy e tilalom kijátszása érdekében a tiltott külföldi támogatás eredetét leplező megállapodásból származó vagyoni előnyt használ fel, 

bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

A módosítás szerint a választói akarat tiltott befolyásolása bűncselekmény elkövetőjét el kell tiltani attól, hogy bármely civil szervezetben felelős személy és pártban vezető tisztségviselő legyen. Továbbá létrejön a Szuverenitásvédelmi Hivatal és már az önkormányzati, valamint az európai parlamenti választások vonatkozásában is börtönbüntetéssel sújthatják azokat a jelölteket, illetve az érintett jelölő szervezetek tisztségviselőit, akik külföldről érkező támogatást használnak fel. 

A jogszabály szerint a Szuverenitásvédelmi Hivatal – túl azon, hogy az ilyen szervezetekről eseti és éves jelentést tesz közzé – széles körű vizsgálati jogkörrel rendelkezik, és ha olyan körülményt észlel, amely miatt szabálysértési, büntetőeljárás vagy más hatósági lépés indokolt, akkor tájékoztatja az illetékes szerveket.

„Megszavaztuk a szuverenitásvédelmi törvényt. Magyarország a magyaroké! Nem hagyjuk, hogy külföldön döntsék el Magyarország jövőjét!” – írta Facebook-bejegyzésében a szavazás után Orbán Viktor.

Megszavaztuk a dollárbaloldal rémálmát: tilos külföldi pénzekkel befolyásolni a magyar választásokat! 

– kommentálta a közösségi oldalán az eredményt a Fidesz frakcióvezetője. 

Kocsis Máté szerint nem meglepő, hogy a baloldal egyetlen pártja sem támogatta a javaslatot, „nem is vártunk mást azoktól, aki a kampány során, a törvényeket kijátszva, külföldről kapott milliárdokat fogadtak el, és így akartak hatalomra kerülni. Azt pedig, hogy mit ígértek a dollárokért cserébe, a mai napig nem tudjuk.”

Kocsis Máté bejegyzésében rámutatott, hogy ezentúl

  • minden választáson induló szervezetre ugyanazok a szabályok vonatkoznak
  • szabadságvesztéssel büntetendő, ha valaki külföldi pénzt használ fel a kampányban;
  • létrejön a Szuverenitásvédelmi Hivatal, amely vizsgálja a külföldi befolyásolási kísérleteket. 
    „A magyarok sorsáról csakis a magyarok dönthetnek!” – zárta bejegyzését a politikus.

A baloldal nem támogatta az idegenrendészeti törvény szigorítását, azaz ismét a bevándorlás mellett voksoltak

– mutatott rá közösségi oldalán a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. 

Rétvári Bence hozzátette: a jobboldal által megszavazott és a baloldal által elutasított új törvény kimondja, hogy harmadik országok állampolgárainak nincs alapvető joga Magyarország területén tartózkodni, a magyar munkahelyek a magyar embereket illetik meg, senki nem kaphat határozatlan idejű tartózkodási engedélyt és senki nem kaphat automatikusan tartózkodásiengedély-hosszabbítást.

A szigorítás segít megvédeni Magyarországot a migrációtól!

– jelentette ki bejegyzésében a politikus.
A baloldal Brüsszelben minden bevándorláspárti javaslatot támogatott, Budapesten pedig elutasította az idegenrendészeti szabályok szigorítását – mutatott rá Rétvári Bence, majd hozzátette: „ők a kvótákat támogatják, mi a viszont nem hagyjuk, hogy Magyarországból bevándorlóországot csináljanak.”

Borítókép: Országgyűlés (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.