Edina 2024. február 26.
logo

Bejelentette az EP-listáját az MSZP

Magyar Nemzet
2023.12.02. 15:14 2023.12.02. 15:19
Bejelentette az EP-listáját az MSZP

Az MSZP választmánya szombati ülésén elfogadta a párt európai parlamenti listáját – jelentette be a párt.

Az MSZP listavezetője Tüttő Kata, a párt alelnöke, főpolgármester-helyettes.

Tüttő Katát Gurmai Zita, az MSZP nőtagozatának elnöke, frakcióvezető-helyettes, Harangozó Gábor korábbi EP-képviselő, a párt egyik alelnöke, Andor László volt EU-biztos, a párt elnökségi tagja és Bazin Levente miskolci önkormányzati képviselő követi a listán.

Tüttő Kata elmondta: öt fontos feladatot lát maga előtt. Legelsőként azt említette, hogy haza kell hozni az európai uniós forrásokat. Ez Magyarország és a helyi közösségek érdeke – jelentette ki. Közölte, hogy Magyarországnak barátokat kell szereznie. Az MSZP volt az, amely bevitte az Európai Unióba az országot, most az a feladata, hogy bent is tartsa.

Ezt a házasságot, az Európai Unió és Magyarország házasságát meg kell menteni

– fogalmazott a listavezető.

Feladatként beszélt az európai szociáldemokraták megerősítéséről. – Válságos idők vannak, és ezekben az időkben a vezetőknek az a feladata, hogy utat találjanak a közösségeiknek át a válságokon – fejtette ki. Szerinte nem mindegy, hogy ennek az útnak mik az építőkövei. A szociáldemokrata út építőkövei a biztonság, az esélyegyenlőség, a fenntarthatóság és a szolidaritás – sorolta.

Tüttő Kata úgy látja, gondolkozni kell Európa jövőjéről. – Amikor az MSZP azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor nem több Brüsszelre gondol, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre – közölte. Hozzátette: a válságokban látni lehetett, minél erősebbek a helyi közösségek, annál ellenállóbbak a válságokkal szemben.

Ötödik feladatként említette a nőügyeket, úgy fogalmazva:

én nőügyekkel foglalkozom.

Szerinte a nőknek olyan vezetőkre van szükségük, akik értik a mindennapos valóságot, a nők félelmeit, álmait, küzdelmeit, és amikor döntéseket kell hozni, akkor ezek megjelennek a döntésekben, legyen szó biztonságról, családról, fizetésről, egészségről, vagy az elsősorban a nők vállát nyomó gondoskodási teher igazságosabb elosztásáról.

Borítókép: Tüttő Kata a jégen (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.