A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Bejelentette az EP-listáját az MSZP

Döntött a választmány.

2023. 12. 02. 15:14
TÜTTÕ Kata
Budapest, 2023. november 24. Tüttõ Kata fõpolgármester-helyettes korcsolyázik a Budapesti Karácsonyi Vásár és karácsonyi élménypark megnyitóján a Városháza parkban 2023. november 24-én. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP választmánya szombati ülésén elfogadta a párt európai parlamenti listáját – jelentette be a párt.

Az MSZP listavezetője Tüttő Kata, a párt alelnöke, főpolgármester-helyettes.

Tüttő Katát Gurmai Zita, az MSZP nőtagozatának elnöke, frakcióvezető-helyettes, Harangozó Gábor korábbi EP-képviselő, a párt egyik alelnöke, Andor László volt EU-biztos, a párt elnökségi tagja és Bazin Levente miskolci önkormányzati képviselő követi a listán.

Tüttő Kata elmondta: öt fontos feladatot lát maga előtt. Legelsőként azt említette, hogy haza kell hozni az európai uniós forrásokat. Ez Magyarország és a helyi közösségek érdeke – jelentette ki. Közölte, hogy Magyarországnak barátokat kell szereznie. Az MSZP volt az, amely bevitte az Európai Unióba az országot, most az a feladata, hogy bent is tartsa.

Ezt a házasságot, az Európai Unió és Magyarország házasságát meg kell menteni

– fogalmazott a listavezető.

Feladatként beszélt az európai szociáldemokraták megerősítéséről. – Válságos idők vannak, és ezekben az időkben a vezetőknek az a feladata, hogy utat találjanak a közösségeiknek át a válságokon – fejtette ki. Szerinte nem mindegy, hogy ennek az útnak mik az építőkövei. A szociáldemokrata út építőkövei a biztonság, az esélyegyenlőség, a fenntarthatóság és a szolidaritás – sorolta.

Tüttő Kata úgy látja, gondolkozni kell Európa jövőjéről. – Amikor az MSZP azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor nem több Brüsszelre gondol, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre – közölte. Hozzátette: a válságokban látni lehetett, minél erősebbek a helyi közösségek, annál ellenállóbbak a válságokkal szemben.

Ötödik feladatként említette a nőügyeket, úgy fogalmazva:

én nőügyekkel foglalkozom.

Szerinte a nőknek olyan vezetőkre van szükségük, akik értik a mindennapos valóságot, a nők félelmeit, álmait, küzdelmeit, és amikor döntéseket kell hozni, akkor ezek megjelennek a döntésekben, legyen szó biztonságról, családról, fizetésről, egészségről, vagy az elsősorban a nők vállát nyomó gondoskodási teher igazságosabb elosztásáról.

Borítókép: Tüttő Kata a jégen (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.