Büszkék lehetünk a magyar tűzoltókra

Átadták a pápai hivatásos tűzoltóparancsnokság felújított laktanyaépületét.

Forrás: MTI2023. 12. 01. 12:03
null
Budapest, 2023. november 22. Tûzoltók a katasztrófavédelem új tûzoltóautóinak bemutatóján a szervezet óbudai oktatási központjában 2023. november 22-én. A gépjármûprojekt az Európai Unió 10 milliárd 100 millió forintos vissza nem térítendõ támogatásából, a magyar állam társfinanszírozásában valósult meg. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átadták a pápai hivatásos tűzoltóparancsnokság felújított laktanyaépületét pénteken, mely egyike az országszerte megújult huszonegy tűzoltósági épületnek – tájékoztat az MTI. Az átadás alkalmával Sölch Gellért, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára kiemelten fontosnak nevezte az 

országszerte zajló energetikai korszerűsítéseket,

mint mondta, a pápai beruházás 240 millió forintba került.

– Szilvay Kornél magyar tűzoltó száz évvel ezelőtt benyújtott szabadalma alapozta meg a porral oltást, ami nagy előrelépést jelentett a tűzoltók munkájában – idézte fel. Példaként említette az 1968-as algyői olajkútbalesetet, amelyből kiindulva születhetett olyan megoldás, hogy a magyar egység hatékonyan fel tudott lépni a közel-keleti olajkutak védelmében az 1990-es évek háborús konfliktushelyzetében.

Büszkék lehetünk a magyar tűzoltókra,

 erre a közelmúltban történt törökországi földrengés áldozatainak nyújtott hatékony magyar segítség is bizonyíték –  húzta alá.

Kovács Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője a felújított épületről elmondta, hogy ablakokat és ajtókat cseréltek, külső falat szigeteltek mintegy kilencszáz négyzetméteren, 92 napelemet helyzetek el az épületen.

– A középületek nyolcvan százalékban nem elég energiahatékonyan működnek, ezen kívánnak változtatni a jelenleg zajló országos beruházások révén – mondta Kovács Zoltán. Hozzátette: háromszáz kormányhivatal és mintegy hatszáz középület újult meg a programnak köszönhetően országszerte.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.