Engedély nélkül vágtak ki fákat Terézvárosban

A kerület egyik lakója pert indított az önkormányzattal szemben.

Forrás: MTI2023. 12. 06. 14:39
SOPRONI Tamás
Budapest, 2019. december 10. Soproni Tamás, Terézváros polgármestere beszédet mond az MTK mártírhalált halt korszakos elnöke, Brüll Alfréd sportmecénás és sportvezetõ botlatókövének elhelyezésén az Andrássy út 9. szám elõtt 2019. december 10-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A terézvárosi önkormányzat, a saját szabályozását megsértve, engedély nélkül vágott ki fákat a kerületben. Erről szerdán sajtótájékoztatón beszélt a Hatodik Kerület Fejlődéséért Egyesület ügyvezetője, aki azt is bejelentette, hogy jövőre indul a polgármesteri posztért a VI. kerületben az egyesület színeiben – tájékoztat az MTI.

A fák kivágása miatt a kerület egyik lakója pert indított az önkormányzattal szemben

 – mondta Bálint György. Hozzátette: a Pesti Központi Kerületi Bíróság arra kötelezte az önkormányzatot, nyilatkozzanak arról, hogy hány fát vágtak ki, mikor pótolják a fákat, mutassák be a fakivágás engedélyét, illetve fizessék meg a 304 800 forintos perköltséget.

A fákat idén nyáron vágták ki a Podmaniczky utca 79. előtti területen, ahová az ott lakók tiltakozása ellenére egy szeméttárolót épített az önkormányzat negyvenmillió forintos költséggel – tájékoztatott.

Az ott lakók, illetve önkormányzati képviselőként Bálint György maga is érdeklődött Soproni Tamás (Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP) VI. kerületi polgármesternél a fakivágás okáról és a jegyzői engedély hiányáról, ám sem a lakók, sem ő nem kapott választ. 

Ezzel a polgármester saját választási ígéreteinek mondott ellent

 – hangsúlyozta Bálint György, aki 2019-ben maga is az ellenzéki összefogás színeiben lett képviselő, de 2021-ben kilépett az MSZP-ből. Ezzel kapcsolatban annyit mondott: „elege lett a pártpolitikából”.

A jövő évi önkormányzati választáson nem csupán a polgármesteri posztért indul el, hanem jelenlegi körzetében, a 8. egyéni választókörzetben, képviselőjelöltként is – közölte.

Bálint György választási programjában fakivágás helyett faültetést, zöldebb és tisztább kerületet, tiszta közbeszerzést és valós átláthatóságot, a vendéglátóhelyek éjszakai nyitvatartásának újraszabályozását, az Airbnb-lakások szigorú ellenőrzését ígéri.

A terézvárosi önkormányzat működését botrányos közbeszerzések, az ezek nyomán keletkező több tízmillió forintos bírságok, ki nem fizetett tízmilliós kötbérek jellemzik. „Ezen kívánunk változtatni” – mondta Bálint György.

Borítókép: Soproni Tamás (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.