Gond van a szomszédban: lavinaveszélyről, több tízezer áram nélkül maradt háztartásról érkeztek hírek

Ausztriában több mint húszezer háztartás maradt áram nélkül vasárnap a heves havazás miatt – közölte az Energie Steiermark helyi áramszolgáltató vállalat.

2023. 12. 03. 17:09
null
München, 2023. december 2. Friss hó lepi München fõpályaudvarát 2023. december 2-án. MTI/AP/Matthias Schrader Fotó: Matthias Schrader
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stájerországban egy magas feszültségű felsővezeték rongálódott meg, emiatt a délkeleti tartomány egyes részeiben megszűnt az áramszolgáltatás. 

A mobiltelefon-szolgáltatás szintén szünetelt.

A vállalat vasárnap reggel arról is beszámolt, hogy további 265 elektromos elosztóállomás vált üzemképtelenné.

Több ezer háztartás maradt áram nélkül Felső-Ausztria tartományban is.

A hófúvások valamelyest enyhültek vasárnapra, így az utakon is javult a helyzet, de számos helyen továbbra is kidőlt fák akadályozzák a forgalmat közölte az ÖAMTC osztrák autóklub.

Az ÖBB osztrák vasúttárasaság szerint fennakadások vannak a vonatközlekedésben is.

Az osztrák hatóságok mindemellett lavinaveszélyre figyelmeztettek a hegyekben, ahol több mint fél méter hó hullott szombat óta.

Továbbá Salzburgnál nagyszabású mentőakciót váltott ki egy lavina, de a délután folyamán kiderült, hogy az előzetes jelentések ellenére nem sodort el embereket a hó.

Borítókép: Havazás Németországban (MTI/AP/Matthias Schrader)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.