Hiénák és diktátumok: megállíthatatlan a kibeszélőshow a Gyurcsány-pártban

Sok a karrierista a pártban, hiányzik a hűség – panaszolják a hithű DK-sok.

Forrás: Magyar Narancs2023. 12. 14. 7:29
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2023. december 11. Gyurcsány Frenec, a DK frakcióvezetõje felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. december 11-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy korábban a Magyar Nemzet is megírta, Leel-Őssy Gábor gyulai önkormányzati képviselő elárulta, hogy a múlt héten, Békéscsabán megtartott DK választókerületi tisztújítás során a legmagasabb szintről delegált pártigazgató árulásnak nevezte, ha valaki a párt belügyeit a nyilvánosság elé viszi.

Leel-Őssy Gábor egyébként idén augusztusban lemondott a Demokratikus Koalícióban betöltött választókerületi elnöki tisztségéről. Mint mondta, munkája miatt nem fér bele a feladat, de azt is elismerte, hogy előfordultak súrlódások a párton belül.

A DK Békés megyei szervezetében áll a bál

A Magyar Narancs cikkében egy közeli forrásra hivatkozva azt írta,

„Elszaporodtak a hiénák, és már az oroszlán sem bír velük”

 – panaszolta a lapnak Gyurcsány Ferenc tehetetlenségére utalva, majd kiemelte: a vezető testületeket ellepték a karrieristák, akiknek a jelenlegi pozíciójuk megtartása a legfontosabb. 

„Ez lett az őszödi beszédből, amelynek a valós jelentése, egyben a DK krédója mégiscsak az, hogy annál többről szól a politikacsinálás, mint hogy kapunk-e költségtérítést és néhány jól fizető posztot a megyei önkormányzatban. Tizenkét átkozottul nehéz évem van benne a pártban, nem hittem, hogy ide jutunk”

 – fakadt ki a Narancsnak a szerintük régi motorosnak számító politikus.

Ha kívülről ez nem is feltétlenül látszik, Gyurcsány Ferenc a békésiek szerint egyre kevésbé ura a DK-n belüli folyamatoknak. Kasuba István a lapnak elmondta, 

„Itt csak az a két szó kopott el, amely a pártunk nevét adja. Nem vagy alig működik a belső demokrácia, felülről érkeznek a diktátumok, az alulról érkező kezdeményezéseket meg sem hallják. Az őszödi igazságbeszéd ellenére ez a párt nagyon félresiklott”

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. december 11-én. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.