Halottnak hitt férfit kaptak el a szabolcsi nyomozók

A férfi hamis közokiratok felhasználásával halottnak nyilváníttatta magát, hogy megússza a rá váró börtönéveket.

2023. 12. 07. 10:33
Rendőrautó
rendőrautó Fotó: MTI/Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt érdi lakóhelyén fogták el a 47 éves L. Gábort a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei nyomozók írta a Police.hu.

A férfi hamis okiratok benyújtásával próbálta állítólagos halálát igazolni, így kibújni az igazságszolgáltatás alól.

A férfit a bíróság korábban első fokon többévnyi letöltendő szabadságvesztésre ítélte, és mivel a tárgyaláson nem jelent meg, európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. 

Körözése alatt L. Gábor azonban nemcsak, hogy elrejtőzött a hatóság elől, de állítólagos ausztriai haláláról kiállított hamis osztrák anyakönyvi kivonatot nyújtott be a magyar hatósághoz, hogy a közhiteles anyakönyvi nyilvántartásban létrejöjjön a valótlan bejegyzés, ami alapján a bíróság az ellene kiadott elfogatóparancsot visszavonja, és így végleg megszabaduljon az elfogatóparancs és a várható ítélet elől.

A bíróság azonban hamis tanúzás bűncselekmény gyanúja miatt kezdeményezte, az ügyészség pedig elrendelte L. Gábor ellen a büntetőeljárást, és a nyomozással a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságot bízta meg.

A nyomozók kétséget kizáróan megállapították, hogy L. Gábor valóban nem halt meg, sőt mi több, nem is bujkál, némi elővigyázatosságtól eltekintve úgy él és dolgozik, mint bárki más.

A Szabolcs vármegyei nyomozók a Pest vármegyei kollégák közreműködésével L. Gábort 2023. december 6-án elfogták, közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták és őrizetbe vették.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.