Hetven kiló tűzijáték lapult a csomagtartóban

Tudták, hogy nem árusíthatják a robbanószereket, mégis megtették.

2023. 12. 30. 14:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felfigyeltek a rendőrök két férfira, akik csomagtartóból árulták a tűzijátékot Budapesten a XVIII. kerületben, a Gyömrői úton lévő egyik bevásárlóközpont parkolójában. A járőrök a két férfit igazoltatták, akik ezt követően elmondták, tisztában vannak azzal, hogy ezeket nem árusíthatják.

A járőrök mindkét férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, az autójukban talált tűzijátékokat pedig lefoglalták. 

Az összesen 42 csomag tűzijáték súlya közel 70 kilogramm és az előzetes adatok szerint a bennük lévő hatóanyag-tartalom is eléri a 13 kilogrammot.

Az előállított két budapesti férfi ellen a rendőrök szabálysértési feljelentést tettek, ellenük szabálysértési eljárás indul.

A Magyar Nemzet korábban már beszámolt róla, hogyan védhetjük meg kedvenceinket szilveszterkor.

Fontos hangsúlyozni: ha tűzijátékozunk, előtte semmiképpen se italozzunk, mert kezünk, szemünk (és a velünk ünneplőké) veszélyben van. Figyeljünk egymásra – hívják fel a figyelmet.

Borítókép forrása: police.hu

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.