„Későn eszmélt a Momentum, a baloldal lapjai le vannak osztva” – véli Botka László tanácsadója

Ruff Bálint szerint a Momentum esetében nincs olyan ember az országban, aki tudja azt, hogy mit szeretne csinálni a lila párt.

2023. 12. 17. 14:29
baloldal
20190315 Budapest Az ellenzéki pártok demonstrációja március 15-én a Szabad sajtó útján. március 15. tüntetés ellenzék Fotó: Kurucz Árpád Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Donáth aktivitása már késő, mire ő visszatért a politikába, már le voltak osztva a lapok” – jelentette ki Ruff Bálint a Partizán Vétó című műsorában, amelyben Botka László tanácsadója Gulyás Mártonnal és Schultz Nórával beszélgetett a 2023-as év kiemelt belpolitikai eseményeiről, így a Momentum EP-képviselőjének hirtelen megvilágosodásáról, miszerint már tavaly is csak befogott orral tudtak egy listán szerepelni a Demokratikus Koalíció elnökével, Gyurcsány Ferenccel. Ruff szerint 

a Momentum esetében nincs olyan ember az országban, aki tudja azt, hogy mit szeretne csinálni a lila párt. 

A politológus kiemelte: az elmúlt egy évben számos népszavazási kezdeményezésük volt a liberálisoknak, de ezek közül mindegyik érdektelenségbe fulladt. 

Úgy tűnik, mintha a Momentumba lenne valaki, aki ül egy szobába, bedob ötleteket, ezeket pedig valaki végrehajtja, de közben senki nem tudja ezekről, hogy mit is akarnak

– példálózott Ruff. Hozzátette: a Momentumnak az a tragédiája, amit Donáth Anna meg is érzett, hogy a szavazóik elkezdtek elpárologni, nemcsak a Kutyapárthoz, hanem Vona Gáborhoz és a Mi Hazánk irányába is. Ruff szerint azonban Donáth aktivitása már késő, mire ő visszatért a politikába, már le voltak osztva a lapok. Schultz Nóra szerint a DK-val történő tengelyakasztás csak látszólagos (ráadásul a pártban sincs többségben az álláspont– a szerk.), ugyanis ehhez nem elég egy publicisztika, ezt valós lépéseknek kellene követniük. Szerinte „akkor lenne érdemes beleállni a DK-ba”, ha kampányszerűen tudnak erre építeni, valamint lenne tartalma. 

Ha nincs egy stratégia, csak hirtelen felindulásból elkövetett publicisztika, akkor az nem stratégia, hanem vakság

– jelentette ki Ruff Bálint.

Borítókép: A Momentum sem tudott átlépni Gyurcsány Ferenc árnyékán, mostanra belesimult a DK mögött kullogó baloldali pártok sorába (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.