Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Kiderült, mikor lesz kész az M1-es autópálya pátyi lehajtója + videó

Magyar Nemzet
2023.12.02. 12:19 2023.12.02. 12:30
Kiderült, mikor lesz kész az M1-es autópálya pátyi lehajtója + videó

A kormány ígéretének megfelelően december 15-én délben adják át az M1-es autópálya pátyi lehajtóját – jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton a közösségi oldalán megosztott videóban.

Menczer Tamás azt mondta: ez egy régen várt fejlesztés a régióban, és a beruházásnak rendkívüli jelentősége van, hiszen nagyban megkönnyíti a Pátyon, Biatorbágyon, Budajenőn, Telkiben és Budakeszin élők mindennapjait. Hozzátette, hogy

már készül a pátyi elkerülő szakasz is,

amelyet tavasszal adnak át.

Az államtitkár jelezte: a teljes beruházás 5,8 milliárd forintos kormányzati finanszírozással valósul meg.

Emlékszem, jól és pontosan emlékszem, hogy az egész még a Covid alatt kezdődött, akkor Szijjártó miniszter úr vezette a Gazdaság Újraindításáért Felelős Operatív Törzset, és én ekkor tudtam ezt a fejlesztést az asztalra tenni. Majd Szijjártó miniszter úr támogatásával tudtam áttolni az operatív törzsön, ezt követően pedig áttolni a kormányon

– fogalmazott Menczer Tamás. Az államtitkár nagy közös sikernek nevezte, hogy ezek a fejlesztések a háború és a szankciók ellenére folytatódtak és befejeződnek. Menczer Tamás a videó végén megköszönte a Buda környéki emberek türelmét és bizalmát.

Borítókép: Részlet a videóból (Forrás: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.