Tízezrek életét teszi könnyebbé az új beruházás

Több tízezer környékbeli ember életét könnyíti meg a Páty és az M1 Sasfészek-tó pihenőhely közötti összekötőút megépítése – jelentette ki Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a keddi ünnepélyes alapkőletételen.

Magyar Nemzet
2022. 03. 22. 17:06
null
Budaörs, 2021. szeptember 5. Vasárnap kora délutáni személygépkocsi forgalom az M1-es és az M7-es autópályák közös fõvárosi bevezetõ szakaszán Budaörs térségében. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: MTI/Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus hangsúlyozta, hogy a 6,7 milliárd forintos beruházás több részből áll, ennek során

felújítják a Pátyot és Telkit összekötő utat, valamint megépítik a pátyi nyugati elkerülő utat. Ezzel megszűnik az átmenő forgalom Biatorbágyon, továbbá a Pátyon, a Telkin és a Budajenőn élő emberek választási lehetőséget kapnak, hogy merre induljanak el. 

Menczer kiemelte, hogy tavaly októberben kezdődtek meg az előkészítő munkák, a lehajtó pedig egy év múlva lesz használható. A politikus kitért arra is, hogy további fejlesztések is zajlanak,

előkészítik a budakeszi buszsáv kialakítását és 75, sűrített gázzal működő autóbusz áll forgalomba. A Zöldbusz program keretében száz elektromos buszt is beszereznek, ebből negyven a Buda környéki forgalmat fogja segíteni.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy a kormánynak különösen fontos az úthálózat fejlesztése és karbantartása, mert a jó minőségű közlekedési infrastruktúra nemcsak az emberek kényelméhez járul hozzá, hanem a gazdaság erősödését is segíti. A politikus hangsúlyozta: 

míg 2010-ben csupán 1300 km gyorsforgalmi út állt rendelkezésre, ez ma már meghaladja az 1900 kilométert.

Schanda szerint az elmúlt tíz évben több mint 6600 kilométer utat tett rendbe a kormányzat. Az ünnepségen jelen lévő pátyi és biatorbágyi polgármester arról beszélt, hogy a több részből álló beruházás sokat segít a településeknek.

Borítókép: Az M1–M7-es autópálya Budapestre bevezető szakasza. (Fotó: Jászai Csaba/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.