Megdöbbentette az uniós minisztereket a Magyarország déli határán készült videó az erőszakos migránsokról

Tavaly és idén összesen kétezer fegyveres esemény történt a déli határnál.

Forrás: MTI2023. 12. 06. 9:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Komoly hatása volt a bel- és igazságügyi miniszterek brüsszeli tanácskozásán a Magyarország déli határán agresszívan fellépő migránsokról szóló videónak – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a közszolgálati televízió szerda reggeli műsorában. Bakondi György szerint nagy hatást gyakorolt a jelenlévőkre a szembesülés azzal, hogy Magyarország déli határán nemcsak nagy tömegben, illegálisan, a szervezett bűnözés segítségével jelennek meg az illegális migránsok, de – a Kanári-szigetekre vagy Olaszországba érkezőktől eltérően – a politikai menedékjog igényével érkezők erőszakot alkalmaznak a határt védőkkel szemben, fenyegetik, dobálják őket, és fegyverrel támadnak rájuk.

Megjegyezte: tavaly és idén összesen kétezer fegyveres esemény történt a déli határnál, ezek elsősorban figyelmeztető lövések voltak, azokkal a magyar határvadászokat akarták megfélemlíteni. Úgy vélte, a videó bemutatása segített abban, hogy a belügyi vezetők a tényekkel szembesülve elgondolkozzanak a migrációs politikájukon, amely nem az európai emberek biztonságát szolgálja, és amelynek további lazításán dolgozik az Európai Parlament.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint az EU-ban a belső határok visszaállítása helyett – amelyek akadályozzák az áruk és személyek szabad áramlását – fontosabb lenne a külső határok biztos őrizete, amire Magyarország már kétmilliárd eurót fordított.

Bakondi György a Kossuth rádió reggeli műsorának is a vendége volt, itt arról beszélt, az EU intézkedései az illegális migráció kezelésénél nem az európai emberek biztonságát, az unió külső határainak védelmét szolgálják, hanem különböző megoldásokkal – mint a kvóta szerinti elosztás, a könnyített beléptetés vagy a migránstáborok létrehozása – meg akarják könnyíteni a tömeges beáramlást.

Valamifajta politikai, ideológiai elgondolás állhat ennek hátterében

– tette hozzá. Mint mondta, a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány ideológiai elgondolása szerint évente egymillió illegális bevándorló szükséges ahhoz, hogy a szűk nemzetállami kereteket fellazítsák, és eljuthassunk majd az általuk vélelmezett csodálatos helyre, az Európai Egyesült Államokba. Jelezte: évente most egymillió illegális bevándorló érkezik Európába.

A belbiztonsági főtanácsadót kérdezték azzal kapcsolatban is, hogy a katonai puccs után Nigerben eltörölték az embercsempészetet büntető törvényt. Bakondi György szerint a Száhel-övezet nagyon fontos országa Niger, és az embercsempészetet büntető törvény visszavonásával várhatóan nőni fog a térségből kiinduló migráció. Felhívta a figyelmet, hogy az izraeli–palesztin háború esetleges palesztin menekülőinek megjelenése is veszélyezteti a határbiztonságot és növeli a terrorfenyegetettséget.

Borítókép: A déli határ (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.