Lerobbant autóbusz vesztegel az autópályán, az egész országban köd nehezíti a közlekedést

Kedd reggeli forgalmi és közlekedési információk.

2023. 12. 19. 8:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M7-es autópályán Budapest felé a 31-es kilométer közelében egy lerobbant autóbusz vesztegel a külső és a leállósávon – közölte az Útinform, arra kérve az autósokat,  vezessenek óvatosan Martonvásár térségében.

Élénkül a forgalom a Budapest felé vezető utakon, sokan haladnak

  • az M3-as autópálya bevezető szakaszán az M0-s autóúti csomóponttól befelé,
  • a 10-es főúton a solymári körforgalomtól,
  • a 11-es főúton Szentendre és Budakalász között,
  • a 31-es főúton Maglódtól, valamint
  • az 51-es főúton Dunaharasztitól.

Megcsúszott az úttesten, padkának hajtott, majd felborult egy gépkocsi Sopronban, a Virágvölgyi úton, a Tövis köz közelében. A jármű vezetője a soproni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt ki tudott szállni. Az egységek csörlő segítségével dolgoznak a műszaki mentésen, amelynek idejére lezárták az érintett útszakaszt – közölte a katasztrófavédelem.

Kigyulladt egy személyautó Budapest IV. kerületében, a József Attila utcában. Teljes terjedelmében égett a jármű, amikor a fővárosi hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek. A raj eloltotta a lángokat, és megkezdte az utómunkálatokat.

Egy kisteherautó és egy személyautó ütközött össze a Paksot és Pusztahencsét összekötő út 9-es kilométerszelvényénél. Az ütközés erejétől a személyautó a tetejére borult. A paksi hivatásos tűzoltók áramtalanították a felborult járművet. A balesethez a mentők is kiérkeztek.

Ködös az idő a Közép-Dunántúlon, az Alföld egész területén, Nógrád vármegyében, Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye északi részén. Az ország nyugati felén az M1-es autópálya vonalán és Zalaegerszeg térségében húzódnak ködfoltok.

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata szinte mindenhol sónedves a preventív védekezés nyomán, egyedül Nagykanizsa térségében találkozni deres fő- és mellékutakkal.

A köddel borított területeken a látótávolság közepes vagy rossz,

a belátható útszakasz hossza akár 100 méter alá is csökkenhet.

Országszerte szélcsend van, elvétve gyenge a légmozgás. A hőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között mozog.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Beliczay László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.