Leszakadt a partfal Balatonföldváron, lezárták a környéket + képek

Tönkrement az omladékfogó rendszer.

Forrás: Facebook2023. 12. 09. 11:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábban kiépített védműnek köszönhetően az omladék nem tudott kárt okozni az ott élők vagyontárgyaiban – adta hírül közösségi oldalán Balatonföldvár. Hozzáfűzték, a passzív védelmi rendszer megakadályozta, hogy a most leszakadt törmelék az útra omoljon, azonban 

a leguruló több tonnás leszakadás egy fát döntött ki és tönkretette az omladékfogó rendszert.

 Csapadékos időben a partfal erőteljesebb károsodásnak van kitéve és nő az omladék leszakadásának valószínűsége is. Kiemelték, hogy a városvezetés  folyamatosan, több ütemben végezteti el a Kemping utcai löszfal stabilizációját az ott lakók személyi és vagyoni biztonsága érdekében. 

A Kemping utcai útszakaszt és a peremvonalon található gyalogos ösvényt lezárták. A Kemping utcai lakók az ingatlanjaikba a parkolókon keresztül tudnak bemenni. A helyreállításra vis maior pályázatot nyújt be az önkormányzat – fűzték hozzá. 

Borítókép: Balatonföldvár

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.