Ma is sokfelé havazás lesz, de van, ahol ónos esőre kell számítani

A nyugati területeken enyhébb lehet az idő.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat2023. 12. 10. 7:42
null
Csobánka, 2023. december 8. Csuszka (Sitta europaea) a behavazott erdõben a Pest vármegyei Csobánka környékén 2023. december 7-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erősen felhős és borult, párás idő várható délelőtt, délutántól a nyugati részeken szakadozgathat a felhőzet. A csapadékzóna fokozatosan kelet felé halad, estére a keleti határszélről is levonul – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Északi-középhegység térségében végig, de a főváros, illetve az Észak-Alföld környezetében is nagyrészt havazás lesz a jellemző, máshol már inkább havas esőre, esőre számíthatunk. Kora délelőttig ónos eső is várható, főként a délnyugati, déli tájakon.

A szél elsősorban az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg helyenként, amely a magasabban fekvő helyeken hordhatja a friss havat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában –1 és +3 fok között várható,

de a Nyugat-Dunántúlon enyhébb lehet az idő, Sopronban akár +7 fokig is felmelegedhet a levegő.

Vasárnap este a keleti részeken borult, párás marad az idő, másutt átmenetileg felszakadozhat a felhőzet, az éjszaka második felében északnyugat felől azonban újra vastagabb felhőtömbök érkeznek, ekkor helyenként előfordulhat eső, az Északi-középhegységben gyenge, átmeneti ónos eső is eshet. A déli szél többfelé megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –7 és +1 fok között valószínű, sokfelé enyhül az idő hajnalra.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.