Már több mint négyszázezer embernek van Gondosórája + videó

Minden hatvanöt év feletti személy ingyenesen igényelheti.

2023. 12. 02. 11:59
null
Nyírtelek, 2022. március 9. Egy idõs asszony csuklóján az elsõ okoseszköz a kormány Gondosóra programja elindításán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírteleken 2022. március 9-én. A négyéves program ideje alatt minden 65 éven felüli magyar állampolgár alanyi jogon kaphat egy ingyenes, nyakban vagy karon hordható készüléket, amelynek segítségével bármilyen, otthon történt egészségi problémát egyetlen gombnyomással jelezhet egy éjjel-nappal mûködõ diszpécserszolgálatnak. A programba körülbelül másfél millió, 65 éven felüli idõs embert vonhatnak be, minden érintettnek a www.gondosora.hu oldalon kell regisztrálnia és jeleznie az igényét az eszközre. MTI/Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Eddig már több mint négyszázezren regisztráltak a Gondosóraprogramra – jelentette be közösségi oldalára feltöltött videójában a miniszterelnök főtanácsadója. Nyitrai Zsolt a videóban azt ajánlja a 65 év felettieknek, hogy aki még nem regisztrált, tegye meg.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a kormány támogatásával indított Gondosóraprogram olyan egyedülálló jóléti szolgáltatást biztosít ingyenesen és alanyi jogon a 65 év feletti időseknek, amelyben

szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat a szolgáltatáshoz tartozó jelzőeszközön keresztül a diszpécserszolgálatnak.

A kormányzat kiemelt feladatának tekinti, hogy gondoskodjon az idősekről, ezért a szomszédságban folyó háború és a háborús infláció közepette is biztosítja és megőrzi a nyugdíjak értékét, az inflációkövető nyugdíjemelést, valamint a baloldal által korábban elvett, de az Orbán-kormány által már teljes egészében visszaépített és megemelt 13. havi nyugdíj folyósítását.

Ebbe a sorba illeszkedik a Gondosóraprogram is, amely 106,453 milliárd forintból valósul meg a Széchenyi-terv plusz programban, és a nap 24 órájában segítséget és biztonságot nyújt az időseknek és hozzátartozóiknak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.