Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Már több mint négyszázezer embernek van Gondosórája + videó

Magyar Nemzet
2023.12.02. 11:59 2023.12.02. 12:11
Már több mint négyszázezer embernek van Gondosórája + videó

– Eddig már több mint négyszázezren regisztráltak a Gondosóraprogramra – jelentette be közösségi oldalára feltöltött videójában a miniszterelnök főtanácsadója. Nyitrai Zsolt a videóban azt ajánlja a 65 év felettieknek, hogy aki még nem regisztrált, tegye meg.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a kormány támogatásával indított Gondosóraprogram olyan egyedülálló jóléti szolgáltatást biztosít ingyenesen és alanyi jogon a 65 év feletti időseknek, amelyben

szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat a szolgáltatáshoz tartozó jelzőeszközön keresztül a diszpécserszolgálatnak.

A kormányzat kiemelt feladatának tekinti, hogy gondoskodjon az idősekről, ezért a szomszédságban folyó háború és a háborús infláció közepette is biztosítja és megőrzi a nyugdíjak értékét, az inflációkövető nyugdíjemelést, valamint a baloldal által korábban elvett, de az Orbán-kormány által már teljes egészében visszaépített és megemelt 13. havi nyugdíj folyósítását.

Ebbe a sorba illeszkedik a Gondosóraprogram is, amely 106,453 milliárd forintból valósul meg a Széchenyi-terv plusz programban, és a nap 24 órájában segítséget és biztonságot nyújt az időseknek és hozzátartozóiknak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.