Nagy a baj – teljesen eljegesednek Budapest útjai

Továbbra sem szabadul Budapest az időjárás fogságából.

2023. 12. 01. 9:27
Borítókép: Havas csomópont (Fotó: Ladóczki Balázs)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ónos eső miatt a fákra lerakódó, azokról lehulló jégdarabok miatt a Normafa teljes területét lezárta a XII. kerületi önkormányzat. A XII. kerületi önkormányzat lapunknak küldött közleménye szerint a Normafán az ónos eső következtében a fákra rakódott jég az éjszaka megvastagodott, ágak és tenyérnyi jégdarabok szakadnak le, kisebb fák kidőlése is várható. 

A balesetek megelőzése és a biztonság érdekében a Hegyvidéki Önkormányzat a Normafa erdőterületeit erdőgazdálkodói jogkörével élve péntek reggeltől ideiglenesen lezárta. Kérünk mindenkit, hogy a lezárás ideje alatt ne látogassák a Normafát!

– írta az önkormányzat. 

Azonban nem csak a sokak által kedvelt Normafa vált az időjárás áldozatává, Budapest-szerte folyamatosan jegesednek el az utak, több buszjárat közlekedését is fel kellett függeszteni az utazók biztonsága érdekében. 

A II. kerületben, a Fenyőgyöngye és a Szépvölgyi-dűlő között közlekedő 65-ös autóbusz is feladta a jeges utak elleni harcot, a járat működését ideiglenesen a teljes vonalon felfüggesztette a BKK. 

A XII. kerületben a reggeli órákban a 60-as busz működését függesztették fel átmenetileg, ugyanis a járat útvonalába tartozó számos utca eljegesedett, járhatatlanná vált. 
 Mindeközben úgy látszik, hogy az ítéletidőnek nincs vége, ugyanis ónos eső veszélye miatt ismét kiadta az elsőfokú riasztást a meteorológiai szolgálat az ország északkeleti területeire. Az érintett területeken egy nap alatt akár 20-30 milliméter csapadék is eshet. 

 

Borítókép: Havas csomópont (Fotó: Ladóczki Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.