A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Nagy ellenőrzések lesznek az utakon

A Magyar Rendőrség országos akciót tart a héten: célzottan az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket szűrik ki. Összeállításunkban bemutatjuk az aktuális országos közlekedési információkat is.

2023. 12. 11. 9:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (Roadpol) éves ellenőrzési terve alapján tart a Magyar Rendőrség országos akciót december 11. és 17. között. Az egyenruhások ebben az időszakban célzottan az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket szűrik ki – tájékoztat a rendőrség.


Reggeli csúcs

Az M0-s autóút keleti szektorában, Csömör térségében, az M4-es autóút felé vezető oldalon baleset történt. A 66-os kilométernél csak a belső sáv járható. Monor belterületén, a 4-es főút Ország úti szakaszán, az Ady Endre út kereszteződésénél két személyautó ütközött össze. A 35-ös kilométernél félpályán halad a forgalom – tájékoztat az Útinform.

Erős a forgalom a főváros felé vezető utakon:

  •  az M3-as autópálya bevezető szakaszán,
  •  az M0-s autóút keleti szektorának nagyobb csomópontjaiban,
  • a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól befelé,
  • illetve a 11-es főúton Leányfalunál.
    Komárom-Esztergom vármegyében pedig a közlekedésre veszélyes fák, illetve a fakidőlések miatt továbbra sem járható a
  • Süttő és Vértestolna közötti úton a Tardos és Bikol közötti szakasz, valamint
  • a Budakalász–Dobogókő–Esztergom összekötő út, ezt a 21-es kilométer és a 33-as kilométer között lezárták. Pilisszentlélek település erre a szakaszra esik, de a helyi lakosokat elengedik.

Az ukrán–magyar határszakaszon levő határátkelők túlterheltsége miatt, az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán, a 82-es kilométernél lévő Borsókúti pihenőnél, a 142-es kilométernél fekvő Geleji pihenőnél a rendőrség kitereli az Ukrajna felé tartó teherforgalmat és az M35-ös–M4-es autóút útvonalra, és a Nagykereki (RO) határ felé irányítja őket. A személygépkocsikat nem érintik az intézkedések, de a kiterelési pontoknál az erős forgalom miatt időnként torlódnak a járművek.
 

Balesetek

Karambolozott két személyautó a XXI. kerületben, a Szent István úton, a Kolozsvári utcánál. Műszaki mentés céljából a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak ki a baleset helyszínére. A raj áramtalanította a járműveket, amelyek forgalmi akadályt képeznek. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani – figyelmeztetett a katasztrófavédelem.

Két személyautó karambolozott Monoron, a 4-es főút 35-ös kilométerszelvényénél, az Ady Endre utca közelében. A monori hivatásos tűzoltók vonultak ki a műszaki mentéshez, és áramtalanították az egyik járművet. A baleset helyszínére várják a közútkezelő munkatársait is.

Ráfutásos balesetet szenvedett három személyautó az M0-s autóút 66-os kilométerszelvényénél, Csömör közelében, Szeged irányába.

A műszaki mentést végző csömöri önkéntes tűzoltók áramtalanítottak két járművet. A társhatóságok is megérkeztek a baleset helyszínére, ahol két sávon forgalmi akadályra kell számítani.

Frontálisan karambolozott két személygépkocsi Szederkény határában, az 5608-as út 1. kilométerénél. Egy ember beszorult az egyik járműbe. Őt a műszaki mentést végző mohácsi hivatásos tűzoltók szabadítják ki. A helyszínen vannak a mentők is.

Letért az úttestről, és árokba borult egy személyautó a 5804-es út 41-es kilométerénél, a Drávafok és Bogdása közötti szakaszán. A szigetvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. A baleset helyszínére a mentők is kiérkeztek. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.

Összeütközött két személyautó Tiszacsegén, a Csurgó utcában. A műszaki mentéshez az egyeki önkormányzati tűzoltók vonultak ki, és áramtalanították a járműveket. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.