Elemér 2024. február 28.
logo

Nagy ellenőrzések lesznek az utakon

Magyar Nemzet
2023.12.11. 09:36 2023.12.11. 09:58
Nagy ellenőrzések lesznek az utakon

A Magyar Rendőrség országos akciót tart a héten: célzottan az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket szűrik ki. Összeállításunkban bemutatjuk az aktuális országos közlekedési információkat is.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (Roadpol) éves ellenőrzési terve alapján tart a Magyar Rendőrség országos akciót december 11. és 17. között. Az egyenruhások ebben az időszakban célzottan az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket szűrik ki – tájékoztat a rendőrség.


Reggeli csúcs

Az M0-s autóút keleti szektorában, Csömör térségében, az M4-es autóút felé vezető oldalon baleset történt. A 66-os kilométernél csak a belső sáv járható. Monor belterületén, a 4-es főút Ország úti szakaszán, az Ady Endre út kereszteződésénél két személyautó ütközött össze. A 35-ös kilométernél félpályán halad a forgalom – tájékoztat az Útinform.

Erős a forgalom a főváros felé vezető utakon:

  •  az M3-as autópálya bevezető szakaszán,
  •  az M0-s autóút keleti szektorának nagyobb csomópontjaiban,
  • a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól befelé,
  • illetve a 11-es főúton Leányfalunál.
    Komárom-Esztergom vármegyében pedig a közlekedésre veszélyes fák, illetve a fakidőlések miatt továbbra sem járható a
  • Süttő és Vértestolna közötti úton a Tardos és Bikol közötti szakasz, valamint
  • a Budakalász–Dobogókő–Esztergom összekötő út, ezt a 21-es kilométer és a 33-as kilométer között lezárták. Pilisszentlélek település erre a szakaszra esik, de a helyi lakosokat elengedik.

Az ukrán–magyar határszakaszon levő határátkelők túlterheltsége miatt, az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán, a 82-es kilométernél lévő Borsókúti pihenőnél, a 142-es kilométernél fekvő Geleji pihenőnél a rendőrség kitereli az Ukrajna felé tartó teherforgalmat és az M35-ös–M4-es autóút útvonalra, és a Nagykereki (RO) határ felé irányítja őket. A személygépkocsikat nem érintik az intézkedések, de a kiterelési pontoknál az erős forgalom miatt időnként torlódnak a járművek.
 

Balesetek

Karambolozott két személyautó a XXI. kerületben, a Szent István úton, a Kolozsvári utcánál. Műszaki mentés céljából a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak ki a baleset helyszínére. A raj áramtalanította a járműveket, amelyek forgalmi akadályt képeznek. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani – figyelmeztetett a katasztrófavédelem.

Két személyautó karambolozott Monoron, a 4-es főút 35-ös kilométerszelvényénél, az Ady Endre utca közelében. A monori hivatásos tűzoltók vonultak ki a műszaki mentéshez, és áramtalanították az egyik járművet. A baleset helyszínére várják a közútkezelő munkatársait is.

Ráfutásos balesetet szenvedett három személyautó az M0-s autóút 66-os kilométerszelvényénél, Csömör közelében, Szeged irányába.

A műszaki mentést végző csömöri önkéntes tűzoltók áramtalanítottak két járművet. A társhatóságok is megérkeztek a baleset helyszínére, ahol két sávon forgalmi akadályra kell számítani.

Frontálisan karambolozott két személygépkocsi Szederkény határában, az 5608-as út 1. kilométerénél. Egy ember beszorult az egyik járműbe. Őt a műszaki mentést végző mohácsi hivatásos tűzoltók szabadítják ki. A helyszínen vannak a mentők is.

Letért az úttestről, és árokba borult egy személyautó a 5804-es út 41-es kilométerénél, a Drávafok és Bogdása közötti szakaszán. A szigetvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. A baleset helyszínére a mentők is kiérkeztek. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.

Összeütközött két személyautó Tiszacsegén, a Csurgó utcában. A műszaki mentéshez az egyeki önkormányzati tűzoltók vonultak ki, és áramtalanították a járműveket. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.