Nem kapott pénzt, ezért kést villantott a kéregető

Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emeltek vádat egy férfival szemben.

2023. 12. 15. 7:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kaposvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki késsel fenyegetve szerezte meg egy kiskorú fiú készpénzét – olvasható a Somogy Vármegyei Főügyészség közleményében.

Mint jelezték, a vád szerint az ötvenes éveiben járó hajléktalan férfi 2023 szeptemberében a kaposvári távolsági buszpályaudvaron pénzt kért a nála – életkorából adódóan – alacsonyabb és gyengébb testalkatú sértettől, aki azonban közölte a vádlottal, hogy nincs pénze. A férfi ennek ellenére nem tágított, és a követelésének nyomatékosítása érdekében egy kést vett elő.

Ettől megijedve a sértett egy ezer forintos bankjegyet adott át a vádlottnak, aki eközben észlelte, hogy áldozata aprópénzt is tart magánál. A fiatal fiúnak ezért – mivel tartott attól, hogy a vádlott a nála lévő késsel esetleg bántalmazni fogja – még további, összesen legalább kétszáz forint értékű pénzérmét ugyancsak át kellett adnia a rablónak. Bár a vádlott ezt követően elmenekült a helyszínről, a kaposvári nyomozók a térfigyelő kamerák felvételei alapján rövid időn belül azonosították és elfogták az elkövetőt, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő férfival szemben végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, illetve vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal rendelje el a vádlott egy korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását is

– ismertették.

A helyszínről menekülő vádlottról a fényképet egy térfigyelő kamera rögzítette.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.