Novák Katalin kinevezte a Költségvetési Tanács új elnökét

Az államfő Horváth Gábor közgazdászt, kockázatkezelési szakembert nevezte ki 2024. január 10-i hatállyal.

2023. 12. 12. 18:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Költségvetési Tanács új elnökévé január 10-i hatállyal Horváth Gábort neveztem ki” – közölte Novák Katalin köztársasági elnök, majd hozzátette:

Kovács Árpádnak, a Költségvetési Tanács leköszönő, az Állami Számvevőszék korábbi elnökének pedig, a közszolgálatban végzett több évtizedes munkája elismeréseképpen a Magyar Érdemrend parancsnoki keresztje a csillaggal kitüntetést adtam át.

„Köszönöm Kovács Árpád munkáját, az új elnöknek pedig sok sikert kívánok!” – zárta az államfő a Facebook-bejegyzését.

 

Horváth Gábor közgazdász lett a Költségvetési Tanács új elnöke

Horváth Gábor közgazdászt, kockázatkezelési szakembert nevezték ki 2024. január 10-i hatállyal a Költségvetési Tanács elnökévé kedden Budapesten.

Horváth Gábor Novák Katalin köztársasági elnök, Varga Mihály pénzügyminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és az Állami Számvevőszék elnöke, Windisch László jelenlétében tette le az esküt a Sándor-palotában. Kinevezése hat évre szól.

Az eseményen a köztársasági elnök Kovács Árpádnak, a Költségvetési Tanács jelenlegi, leköszönő elnökének a Magyar Érdemrend parancsnoki keresztje a csillaggal polgári tagozat kitüntetést adományozta.

Varga Mihály a díjazottat méltatva kiemelte: Kovács Árpád személyében az elméleti tudás és annak gyakorlati alkalmazása a lehető legtökéletesebb egységet hozta létre. Emlékeztetett: Kovács Árpád a Költségvetési Tanács elnöki tisztét 2012-ben jelentős hazai és nemzetközi szakmai tapasztalattal foglalta el, munkája hatékonyságát, eredményességét mutatja, hogy másodszorra is bizalmat kapott, így 12 évig őrködött Magyarország költségvetése fölött.

Az elnöki feladatkör az elmúlt 12 évben szerteágazó feladatot jelentett, széles látókört és nagy felkészültséget igényelt – hangsúlyozta Varga Mihály, hozzátéve: végigtekintve a tanulmányokat és szakterületeket, amelyekkel Kovács Árpád foglalkozott, olyan polihisztor képe rajzolódik ki, akinél az elsődleges szakterületet, az állami gazdálkodás ellenőrzését szerteágazó tudás támogatja.

A Költségvetési Tanács élére kinevezett Horváth Gábor közgazdász 22 éve foglalkozik kockázatkezeléssel, széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik a makrogazdasági elemzés, a bankcsoporti irányítás, az eszköz-forrás menedzsment, a vagyonkezelés és a banki átvilágítás területén. Munkájából kifolyólag mintegy 25 éve figyeli a magyar és a régiós gazdaságok fejlődését, államháztartási egyensúlyuk és államadósságuk alakulását.

Borítókép forrása: Novák Katalin Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.