Kázmér 2024. március 4.
logo

Pokollá teszi egy hajléktalan a szegedi boltosok életét

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner, Délmagyar
2023.12.09. 19:57 2023.12.09. 20:10
Pokollá teszi egy hajléktalan a szegedi boltosok életét

A környék bolttulajdonosai hiába beszélnek vele, nem használ, az üzlettulajdonosok takarítják az ürülékét.

A szegedi Jókai utca egyik üzletének tulajdonosa részletesen elmesélte a Délmagyarnak, hogy néz ki, amikor a fosófantom ürülékét takarítja írta a lap cikke nyomán a Mandiner.

Fotó: Délmagyar/Török János

Szegeden már köztudott, hogy a nagydolgát sajátos körülmények között elvégző embert Mihálynak hívják, és rendszeresen a környéken éjszakázik. A mankóval közlekedő Mihály mezőhegyesi, Németországban dolgozott, de mire hazaért, összeállt a szomszéddal az asszony. Így 12 éve él az utcán, szállóra nem megy, mert ott lopnak írta a lap.

Hiába beszélnek vele, nem használ, az üzlettulajdonosok takarítják az ürülékét.

A számítástechnikai bolt és a mellette lévő fodrászat is be van kamerázva, rendszeresen megörökítik a tevékenységét, de őt ez nem zavarja, sőt tagadja, hogy odapiszkítana. Feljelentést is tettek, mert Mihály egyik este összetörte az egyik üzlet fölött világító LED-lámpát, ami valószínűleg zavarta a pihenésben.

A férfi nem ismeretlen a rendőrség előtt

A két évvel ezelőtti botrány kirobbanása után a hatóság emberei elfogták. Mivel vele szemben a rendőrök több alkalommal is intézkedtek köztisztasági szabálysértés miatt, de a helyszíni bírságot, valamint a szabálysértési feljelentésekből eredő pénzbírságot nem tudta befizetni, a bíróság akkor elzárásra ítélte.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.