Több mint egymillióan vettek részt eddig a nemzeti konzultációban

Dömötör Csaba szerint, ha sokan kiállnak az ország szuverenitása és az álláspontja mellett, az sokat számít majd a következő hónapok vitáiban.

Forrás: MTI2023. 12. 29. 16:23
null
Kecskemét, 2020. június 15. Kézbesítõ nemzeti konzultációs kérdõívet tartalmazó leveleket készül bedobni a postaládákba egy kecskeméti társasházban 2020. június 15-én. Ezen a napon Kecskeméten megkezdõdött a nemzeti konzultációs kérdõívek kézbesítése, amely várhatóan egy hónapig tart. A posták a mintegy 7,8 millió küldeményt ütemezetten kapják meg. MTI/Ujvári Sándor Fotó: Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghaladta az egymilliót a nemzeti konzultációban résztvevők száma – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba tájékoztatása szerint jóval a határidő vége előtt már egymillió-tizennégyezren nyilvánítottak véleményt a szuverenitásvédelmi konzultációban. 

Ebből az is látszik, hogy nagyon sokan szeretnének állást foglalni Ukrajna uniós tagságának és finanszírozásának ügyében

 – írta az államtitkár, hozzátéve: a kérdés azért is különösen aktuális, mert a jövő év eleji uniós csúcson újra napirendre kerülnek a költségvetési kérdések. „Nagy a nyomás Magyarországon, hogy járuljon hozzá Ukrajna további sok tízmilliárd eurónyi támogatásához” – fűzte hozzá. Hangsúlyozta:

a konzultációban ezeken a kérdéseken kívül mindenki elmondhatja véleményét az új uniós migrációs csomagról és azokról a brüsszeli követelésekről és javaslatokról is, amelyek szűkítenék a magyar gazdaság mozgásterét.

A kérdésekre január 10-ig lehet válaszolni. A korábbi tapasztalatoknak megfelelően a legtöbb kérdőívet postán küldik vissza, a konzultációban résztvevők 86 százaléka ezt a válaszadási módot választotta – ismertette az államtitkár, aki egyben a kormány nevében köszönetet mondott a konzultációban résztvevőknek, és azoknak is, akik ezután mondják majd el véleményüket.

„Ha sokan állunk ki az ország szuverenitása és az álláspontunk mellett, az sokat számít majd a következő hónapok vitáiban” – olvasható a közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.