Drámai felvételt tettek közzé egy szilveszteri ferencvárosi lakástűzről + videó

Több életet követeltek a szilveszteri tűzesetek az ország több pontján.

2024. 01. 02. 21:20
Lakástűz tűzoltók Forrás: FKI Videóstúdió
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lakástüzek 61 százaléka a fűtési időszakban történik. Most éppen ezt az időszakot éljük – írta a katasztrófavédelem közösségi oldalán, amelyen egy videót is megosztottak egy szilveszteri lakástűzről.

A felvételen a tűzoltók egy társasházi lakás egyik szobáját oltják az óév utolsó estéjén a IX. kerületi Thaly Kálmán utcában. Az esetben

egy ember életét vesztette, öten el tudták hagyni az égő épületet.

A Tolna vármegyei Pálfán szilveszter éjjelén gyulladt ki egy többszintes ikerház egyik földszinti lakrésze. A kigyulladt lakásban egy ember tartózkodott, akinek az életét már nem tudták megmenteni.

Zsámbokon ágy gyulladt meg este egy családi ház szobájában. A tűzoltók kiérkezésekor tűz már nem volt, egy idős ember meghalt, feltehetően a tűzben kialakult füst miatt.

Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni: a füstérzékelő életet menthet! A készülék hangos sípolással hívja fel a figyelmet a veszélyre, lehetőséget biztosítva ezzel a menekülésre

– figyelmeztettek.

Borítókép: Részlet a videóból (Forrás: FKI Videóstúdió)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.