Bizarr dolgokat hozott magával az áradó Duna Budapestre + fotók

Volt ott minden.

Forrás: Metropol2023. 12. 29. 12:57
null
Budapest, 2023. december 28. A kiáradt Duna Budapesten, az Angelo Rotta rakparton 2023. december 28-án. Hosszan elnyúló tetõzések, lassú apadás kíséri a dunai árhullámot; Budapesten az elõzõ nap este tetõzött az árhullám, ekkor a legmagasabb vízállás 693 centiméter volt. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izgalmas dolgokat hozott magával a Duna áradása a fővárosba – világított rá cikkében a Metropol. A dunai árhullám levonulását péntekre saccolják a vízügyi szakemberek. Bárhogy is, a levonuló árhullám érdekes, szürreális és különleges dolgokat és élményeket hozott a fővárosiak életébe.

Nemcsak Győrben, Budapesten is ott felejtettek néhány autót, ahol nem kellett volna. Szám szerint kettőt, a Rozmaring étterem melletti parkolóban. Az egyiket a tulajdonosa gyorsan elvitte, de a másikat nem, így azt elérte a Duna. 

A helyiek a közösségi oldalakon azt írják, értesítették a tulajdonost, azonban ő nem ér rá elvinni a kocsiját. 

Kép: Metropol/Olvasói fotó

Békásmegyeren a Viziorgona utcában sokan gondolták, hogy a Duna befolyik valamelyik csatornán keresztül, de a fővárosi vízművektől a portál megtudta, hogy víz csőtörés miatt folyik a bevásárlóközpont melletti területen és járdán egyaránt. A hibaelhárítást későbbi időpontra ütemezik, ugyanis az súlyos vízhiányt okozna a környéken, amit nem az ünnepek idejére akartak datálni. 

Kelenföldre hódot vitt az áradó folyó. Az egyik csoportban egy videó terjed, amelyen az látható, hogy egy hód sétálgat a félig elöntött rakparton. Van, aki szerint egy uszadékfán utazgatott le idáig, van, aki szerint viszont ez a Kopaszi-gát hódja, amit már korábban is észleltek. 

Kép: Metropol/Olvasói fotó

Az óbudai Mocsaras-dűlő pedig tóvá változott. A folyó áradása miatt a terület alacsonyabb részein vízgyülem alakult ki, létrehozva egy ideiglenes tavat.

Borítókép: A kiáradt Duna Budapesten, az Angelo Rotta rakparton 2023. december 28-án. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.