Éjszaka fehérbe borulhat a Dunántúl, ónos esőre is figyelmeztetnek a meteorológusok

Az Alföldön is jó eséllyel lehet havazásra számítani.

Forrás: Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt.2024. 01. 15. 6:32
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Északon, északnyugaton napközben átmenetileg csökken a felhőzet, és hosszabb időre kisüt a nap, míg másutt egész nap jobbára erősen felhős, borult idő lesz derült ki a Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

Főként hazánk déli felében számíthatunk csapadékra, ott az eső mellett kezdetben vegyes csapadék is eshet (havas eső, átmeneti ónos eső reggel), majd délutántól egyre inkább havazásba vált a halmazállapot.

Az északnyugatira, nyugatira forduló szél az ország északi felében megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul. Késő estére –5 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Reggel ónos eső is jöhet

Hajnalban, reggel főként a középső országrészben, valamint az Alföldön van esély átmeneti gyenge ónos eső kialakulására.

A Dunántúl térsége újra fehérbe borulhat, az Alföldön is eshet a hó

Estétől az ország déli részén (Dél-Dunántúl, Dél-Alföld) a csapadék egyre nagyobb területen havazásba vált át, és – jelentős területi bizonytalanság mellett – akár 2-3 cm tapadó hóréteg is kialakulhat (nyugat felé haladva egyre nagyobb eséllyel), a Mecsek magasabb vidékein pedig akár az 5 cm-t is meghaladhatja a lehullott hó vastagsága.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.