Erőtlen demonstrációval igyekezett életben tartani a tanártüntetéseket az Egységes Diákfront  + videó

A megmozduláson részt vett Bajnai Gordon korábbi bizalmi embere, Juhász Péter is.

2024. 01. 13. 21:16
null
Forrás: Képernyőfotó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Belügyminisztérium elé hívta az embereket a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete és az Egységes Diákfront. A civil szervezetek szombaton azzal hergeltek, hogy nem minden iskolai dolgozó fogja megkapni a több mint harmincszázalékos béremelést. 

Perlaki Borsos Noel, az Egységes Diákfont képviselője már a megmozdulás előtt reklámozta a tüntetést. Eközben az egyik közösségi oldalon nyomdafestéket nem tűrő szavakkal minősítette a kormányt. Azt állította, hogy a kabinet ugyan megígérte a 32 százalékos béremelést, azonban most már sokaktól el akarja venni. 

Az alig néhány száz fős tüntetésen ismét jelen volt a demonstrációk ikonikus alakjává vált Pankotai Lili is. Az aktivista, szokásával ellentétben, most nem instruálta megafonnal a demonstrálókat, ám a Magyar Nemzet kérdéseire nem volt képes válaszolni.

A megmozduláson részt vett Bajnai Gordon korábbi bizalmi embere, Juhász Péter is. Az Együtt – PM korábbi elnöke szerint a tárca ugyan belengette a pedagógusbér-emeléseket, azonban azt elfogadhatatlanul alacsonynak tartja.

A tárca bejelentése szerint azonban még a gyakornok pályakezdő pedagógusoknak sem lesz alacsonyabb a fizetése 528 ezer forintnál.

Borítókép: Életkép a tüntetésről (Fotó: Képernyőfotó/Videa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.