Esővel és széllel kezdődik az új év

A petárdadurranásokon kívül valami egész mást is hallhatnak január elsején az ország déli részében levők.

Forrás: met.hu2024. 01. 01. 7:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdetben még nagyrészt borult lesz az ég és többfelé várható eső, zápor, délen egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. Délelőtt északnyugat, nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, egyre több helyen süt ki a nap, de a keleti határvidéken késő délutánig erősen felhős, borult maradhat az ég. 

Forrás: Met.hu

A déli óráktól az ország déli fele fölé magasszintű felhőzet érkezik, estétől nyugat felől északon is befelhősödik az ég. A Dunántúlon hétfőn délelőtt, a keleti határvidéken délután áll el az eső. A déli irányú szelet éjjel helyenként élénk lökések kísérhetik. 

Hajnaltól északnyugat felől egyre többfelé északnyugatira, nyugatira fordul a szél, és megerősödik. Hétfő estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 4 és 11 fok között alakul, Baranyában reggel állhat be a maximum. Késő estére –1 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Nyugat felől megnövekszik a közép- és magasszintű felhőzet az északi tájakon is, majd az éjszaka második felében vékonyodik, csökken a felhőtakaró. Az ország délnyugati felén többfelé köd is képződhet. Érdemi csapadék nem várható, de a ködös területeken szitálás, ónos szitálás előfordulhat. A délnyugati, déli irányba forduló szél gyenge vagy mérsékelt marad. 

Forrás: Met.hu

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.