Gulyás Gergely: Megérkezett Brüsszelből a tanárok és óvónők béremelését lehetővé tevő garancia

Szerdán megérkezett az az írásos garancia, amelyet az Európai Bizottságtól várt Magyarország, ezért a tanárok, az óvópedagógusok, valamint – nemzeti forrásból – a szakképzésben oktatók is biztosra vehetik, hogy január 1-jétől 32,2 százalékkal emelkedik a bérük – mondta az MTI-nek a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Forrás: MTI2024. 01. 10. 16:14
GULYÁS Gergely
Budapest, 2023. november 30. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. november 30-án. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: mindezt ráadásul a jövő évben is jelentős béremelés követi. Emlékeztetett: Magyarország azt vállalta, hogy a diplomás átlagbér nyolcvan százalékára emeli a pedagógusbéreket, két ütemben.

Az idei évben elérjük a 71,8 százalékot, jövőre pedig egy további, mintegy 21 százalékos emeléssel a diplomás átlagbér nyolcvan százalékát, és ezt utána fenn is fogjuk tartani

– közölte a miniszter.

Gulyás Gergely elmondta, az operatív programban szereplő összeg áll rendelkezésre, azaz 530 millió euró érkezik az idei évre az Európai Bizottságtól.

Amivel Brüsszel a béremeléshez hozzájárul, az összesen 2030-ig számolva a béremelés 12 százaléka

– jegyezte meg. – Ezt az összeget tehát a Magyarországnak járó uniós forrásokból kapjuk meg, a maradék 88 százalékot pedig a nemzeti költségvetés biztosítja – mondta, hozzátéve: az Európai Bizottságtól érkező pénzek az idei és a jövő évben jelentős segítséget jelentenek.

A most végrehajtott béremelés összesen mintegy 140 ezer embert érint – közölte Gulyás Gergely.

Borítókép: Gulyás Gergely a Kormányinfón (Fotó: MTI/ Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.