Harisnyát húzott a rablónő, kár, hogy nem oda, ahova kellett volna

Nem jött be a trükk.

Forrás: Ügyészség2024. 01. 23. 12:26
harisnya
Fotó: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minősített rablás bűntette miatt emelt vádat emelt egy nő ellen a Miskolci Járási Ügyészség, aki elhatározta, hogy az őt foglalkoztató idős asszony pénzét megszerzi. A vádlott a fejére húzott harisnyával álcázta magát, a sértettet a földre rántotta, és a nyakában lévő pénztárcát elvette – adta hírül az ügyészség.

A vádirat szerint a nő 2023. augusztus végén ismerősénél, egy idős nő miskolci családi házában alkalmi jellegű háztartási munkákat végzett. 

Észrevette, hogy az egészségi állapota miatt ellátásra szoruló nő a nyakában lévő pénztárcában nagyobb összegű készpénzt tart.

Az elkövető elhatározta, hogy a pénzt megszerzi, ezért megkérte az udvaron lakó férfit – aki nem tudott a tervéről –, hogy az idős nőt az éjszakai órákban hívja ki beszélgetni.

Amíg a sértett az udvaron tartózkodott, a vádlott bement a lakásba, és azért, hogy álcázza magát, egy fekete színű harisnyát húzott a fejére. A nő az udvarra kilépve a sértett vállát hátulról megragadta, őt a földre rántotta, a nyakában lévő pénztárcát kiszakította és 51 ezer forint készpénzzel elmenekült a helyszínről.

A sértett, aki mozgásszervi betegségei miatt csak járóbot segítségével tudott közlekedni a támadáskor sérülést nem szenvedett. Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.